Fostul şef al DNA Timişoara care s-a sinucis, implicat într-un dosar greu

 

Numele fostului șef al DNA Timiș care s-a sinucis vineri dimineață apare într-un dosar greu legat de mafia imobiliară. În 2015, Tamaş Şhiffbeck a fost anchetat de structura centrală a DNA în legătură cu vâzările fictive de imobile din centrul Timişoarei, el fiind beneficiarul unui astfel de apartament. Pe fondul anchetei, el n-a mai primit acceptul Consiliului Superior al Magistraturii de a-și continua activitatea în cadrul DNA.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării domnului procuror Schiffbeck Tamas de continuare a activităţii la Serviciul Teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după încetarea mandatului în funcţia de procuror șef al Serviciului Teritorial Timişoara din cadrul acestei structuri specializate. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii procurorui Schiffbeck Tamas la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara (unitate de parchet de unde provine), după încetarea mandatului în funcţia de procuror șef al Serviciului Teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând cu data de 25.06.2015”, se arată în adresa CSM din 2015 .

În aceste condiţii, procurorul a revenit la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, unitate unde a lucrat până în ziua în care s-a sinucis.

Dosarul referitor la vânzările suspecte de locuinţe, în baza legii 112, a ajuns la maturitate spre finalul anului 2018, Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată.

În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

sursă foto: adevarul.ro

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?