Șerban Nicolae detonează o nouă bombă

 
Serban Nicolae
Serban Nicolae
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PSD Şerban Nicolae detonează o nouă bombă. Acesta vorbește în premieră despre posibilitatea retragerii din proiectul Parchetului European. Asta în condițiile în care  Tudorel Toader a declanşat procedura pentru alegea procurorului cu funcţie de execuţie în EPPO din partea României, iar Laura Codruţa Kovesi candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.„EPPO nu prea are acoperire constituțională în România”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae pentru Europa Liberă. El spune că, potrivit Constituției, activitatea procurorilor români este organizată pe lângă instanțe. „Ar însemna că avem două categorii de procurori - cei constituiți în parchete pe lângă instanțele de judecată în România și procurori constituiți în parchete în afara țării”.

Reprezentanții României la EPPO sunt anticonstituționali, a precizat Nicolae, care a spus că, atunci când Ordonanța 8/2019 va ajunge la Senat, va cere armonizarea ei cu Legea fundamentală. Nicolae spune că aderarea la EPPO este o chestiune la nivel de guverne, nu este o instituție fundamentală a Uniunii Europene, pe bază de tratat.

„Procurorii români care lucrează acolo își pierd calitatea de procurori în România”, a spus senatorul PSD, care a precizat că doar procurorii delegați la EPPO, adică aceia care vor lucra pe plan național, își vor păstra calitatea.

„România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu”, a spus Nicolae.

Procedura de selecție a reprezentanților României pentru Parchetul Europen (EPPO) este contestată de senatorul Iulia Scântei, de la PNL, care acuză politizarea recrutărilor și cere abrogarea ordonanței 8/2019.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Procurorii europeni sunt prevazuti in contractul de aderare,bre sau mergem spre pierzanie ?
19 Mar 15:48
Poate parlamentul dezbate si starea infractională din România sa afle lumea ca avem corupti creati de un sistem,pe care presa obedienta il amplifică în sensul care a fost creat.Eu tot intreb ,chair si pe doamna de la ora 10,45,dati-i 2-3 persoane de corupti,sa nu mi-l spuneti pe dl Ponta sau Laios Orban si nici pe dl Dragnea,că ei au sata cu o mână pe condei cu alta in visteria staului.Măcar dl Dragnea nici măcar nu a luat un sfant de la angajatele primăriei la partid,desi s-a cutremurat lume hastagista.Asa si cu procurorii astia ,inceptul -i bun,dar cine l-a aprobat,ca spune dl Serban ca nu e in contractul de aderare.
Răspunde
0 0
Auzi vorbă,să avem si pretentii.
19 Mar 12:05
Dl Kosti,aderăm cum vor ei la UE sau cu vrea poporul ?Stiti câti in lume au murit pentru libertatea,pe care dv vreti sa o cedati ca v-a dat cineva un job sau un talant ?
Răspunde
0 0
Amalia
19 Mar 10:45
Ăștia consuma multă energie,inventând numai lucruri rele pentru România. Fac și imposibilul ca să-și apere corupții și penalii.Oare,o mai fi vreoundeva o asemenea conducere pe acest Mapamond? Doamne,dar noi cu ce am greșit?
Răspunde
0 0
Kosti Movileanu
19 Mar 09:12
Balena ucigașă moare de frică! În curând va deveni o balenă eșuată! Era un banc cândva: ce facem dacă realitatea nu se suprapune cu teoria? Schimbăm realitatea. Dar din banc această tehnică a devenit principala strategie de acțiune a politicienilor corupți din România. Sau a celor care din anumite interese obscure apără pînă în pânzele albe infractorii și politicienii corupți. Aderăm la UE, dar cum ne convine nouă.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?