Zi istorică în dosarul Revoluției! Se cere aviz pentru cercetarea lui Iliescu, Roman și Voiculescu

 

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de efectuare a urmăririi penale în dosarul Revoluţiei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, informează PÎCCJ.Potrivit unui comunicat, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a adresat președintelui României o solicitare de exercitare a prerogativelor constituționale și legale privind cererea de urmărire penală în legătură cu săvârșirea infracțiunii contra umanității față de:

Ion Iliescu, membru și președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (din 22 decembrie 1989), organism care de facto a exercitat puterea executivă și legislativă centrală, comportându-se ca un Guvern până la apariția Decretului-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989, când președintele consiliului a primit rolul unui șef de stat, iar atribuțiile legislative ale consiliului au fost separate de cele executive, ce necesită autorizare pentru intervalul 22-27 decembrie 1989,

Petre Roman, membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, din 22 decembrie 1989, numit oficial prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 1 din 26 decembrie 1989, ce necesită autorizare pentru perioada 22-31 decembrie 1989 și

Gelu Voican Voiculescu, membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale din 22 decembrie 1989, numit oficial vice prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 5 din 28 decembrie 1989, ce necesită autorizare pentru perioada în perioada 22-31 decembrie 1989.

Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se întemeiază pe prevederile constituționale și legale (art. 109 alin. 2 din Constituția României, respectiv art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999), precum și pe Decizia Curții Constituționale nr. 270 din 10 martie 2008.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
adriana
02 Apr 16:39
Macar in cel de-al 12-lea ceas, sa se faca dreptate !!!
Răspunde
0 0
VINTILESCU
02 Apr 18:27
6 ȚARĂ DE HOȚI ȘI MINCINOȘI , ILIESCU DEJA SE ÎNDREAPTĂ VERTIGINOS SPRE ONORABILA VÂRSTĂ DE 90 DE ANI , INTENȚIONAT S-A TEGIVERSAT CONDAMNAREA CRIMINALULUI ILIESCU , AȘA CĂ LĂSAȚI-O BALTĂ !. PE ILIESCU ÎL ARESTAȚI CÂND O AJUNGE STRĂCHINI ȘI ULCELE !!!
0 0
xnet
02 Apr 16:21
Adica de ce sa fie cercetati? Ca au facut revolutia si l-au dat jos pe Ceausescu?Pai nu asta ati vrut?Sau cum voiati sa procedeze? Sa se duca la el si sa spun frumos mai nea Nicule noi cam vrem sa te dam jos si sa te executam putin ,esti de acord? Mai procuror general ai luat-o razna,zau! In orice eveniment de o asemenea amploare exista victime colaterale,care de fapt in balanta nu prea conteaza ,important e ca evenimentul si-a atins scopul,sau nu asta vroiati?
Răspunde
0 0
Herman
02 Apr 17:01
2 Tu esti bine cu capul?
0 0
dan
03 Apr 18:04
1 - Breee, poate nu ți-ar strica dacă te-ai documenta nințel să realizezi și matale de când până când a fost revoluție și de când până când s-au instalat la putere cei care de fapt făceau parte din aceeași gașcă cu ceașcă.
0 0
Tudorel
02 Apr 15:21
Dupa 30 de ani??????? Ce dracu' ati asteptat, sa moara astia acuzati intai??????? Sau sa se stearga toate urmele si sa mai moara, in "accidente" sau "sinucisi" niste martori, ca si-asa nu stiu ce bruma de urme au mai ramas??????? Oricum o sa fie um mare k...t cu NUP-uri sau cu suspendare, praf in ochi la prosti, ca aia care stiu despre ce e vorba ii mai numeri pe degete!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?