Dan Vasile Mihale: De ce insistă Dragnea cu tentativa de lovitură de stat și amnistia

 

A trecut deja o lună de la violențele din 10 august și nu avem nici măcar o demisie de onoare. O lună de minciuni și declarații halucinante. Ultima, aparținând șefului PSD, frizează ridicolul, ca să fiu elegant. Deși rămâne la scenariul inițial, ''tentativă de lovitură de stat'', Dragnea introduce o nuanță nouă: finanțarea externă a protestelor. Este de-a râsu-plânsu! În rest, multe laude la adresa Jandarmeriei, care ,,a acționat corect'', și la adresa doamnei Carmen Dan. Dar să vedem de ce insistă Dragnea pe acest scenariu. Printr-o intoxicare ordinară, demnă de oprobriu, Dragnea vrea să legitimeze intervenția în forță a Jandarmeriei. Pentru asta are însă nevoie de un motiv foarte solid. Nu o să recunoască niciodată că huliganii au fost plantați în piață pentru a justifica "mineriada jandarmilor", așa că a inventat povestea cu forțele oculte finanțate din exterior, care ar fi vrut, vezi Doamne, să ocupe Palatul Victoria. Peste încă o lună, o să aflăm, probabil, că guvernul PSDragnea a fost ținta extratereștrilor. Și ar fi mai verosimil, pentru că Guvernul Dăncilă nu pare să fie ancorat pe Terra.

Aflarea adevărului despre violențele din 10 august nu a fost și nici nu este pe agenda PSDragnea. Fostul baron de Teleorman nu ar fi dezgropat acest subiect, dacă nu ar fi fost stârnit de doamna Firea, căreia i s-a trezit brusc conștiința că acolo a fost ceva necurat. Sigur că fost ceva necurat, dar adevărul nu va ieși la iveală sub guvernarea PSDragnea. Tot ce iese la iveală sunt animozitățile din PSD, iar subiectul amintit servește ca pretext de gâlceavă între cei care vor să se salveze politic. 

Unii s-au grăbit deja să anunțe o mare schismă în PSD, deși masa critică din jurul doamnei Firea nu este suficient de puternică pentru a genera un tsunami. Este adevărat că unii au început să-i sufle tot mai tare în pânze, dar tot nu este suficient. Dragnea rămâne o nucă tare, atâta timp cât are sprijinul baronilor, legați ombilical de el până la promovarea amnistiei. Deznodământul este însă aproape. Următorul Comitet Executiv al PSD va cerne apele. Ori Firea, ori Dragnea.

Dragnea anunță, de două săptămâni, că doamna Dăncilă a fost însărcinată să rezolve problema, dar nu se întâmplă nimic. Așa că aruncă o nouă fumigenă pe piață: Maior ar putea fi responsabil de actualul război din PSD. Puțin probabil. Nici măcar Dragnea nu crede asta. El știe tiparul după care funcționează așa-zisul stat paralel. A fost beneficiarul acestuia. Prioritatea lui Dragnea nu este însă statul paralel, ci amnistia.

Dacă Dragnea nu promovează actul normativ, până la următorul Cex al PSD, va fi executat de baroni.

 

Detalii pe Blogul lui Mihale

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Costin Stefan
11 Sep 21:36
CUPLUL D-D A PREGATIT A PRIORI ATACUL CRIMINAL din 10 august. in cele mai mici amanunte. Dovada este ca au adus in Piata Victoriei o armata impresionanta de ,,jandarmi”, gata echipata de razboi, care a atacat cu gaze chiar de la inceput pe protestatarii pasnici. D2 nu a mai adus caii, fiindca stia ca va fi atac mare, cu gaze interzise, cu aruncatoare de grenade, cu jeturi de apa, cu tipete si bubuituri. Jandarmii ar fi putut sa incercuiasca grupul de ,,derbedei” si sa-i aresteze pe toti, dar n-au vrut sa-i prinda. Sa fie intrebata D2, cum l-a consiliat pe D1 sa fure, la CJT din Alexandria.
Răspunde
0 0
Costin Stefan
11 Sep 21:35
CUPLUL D-D A PREGATIT A PRIORI ATACUL CRIMINAL din 10 august. in cele mai mici amanunte. Dovada este ca au adus in Piata Victoriei o armata impresionanta de ,,jandarmi”, gata echipata de razboi, care a atacat cu gaze chiar de la inceput pe protestatarii pasnici. D2 nu a mai adus caii, fiindca stia ca va fi atac mare, cu gaze interzise, cu aruncatoare de grenade, cu jeturi de apa, cu tipete si bubuituri. Jandarmii ar fi putut sa incercuiasca grupul de ,,derbedei” si sa-i aresteze pe toti, dar n-au vrut sa-i prinda. Sa fie intrebata D2, cum l-a consiliat pe D1 sa fure, la CJT din Alexandria.
Răspunde
0 0
Nae
10 Sep 15:03
Aparati dispora,comentatori,nu atacati pe Dragnea ! ... papushel, diaspora (adica toti capsunarii, prostituatele, pestii, specialistii si profesionistii care nu mai au sanse in romania din cauza intreprinderilor vindute la fier vechi de politicieni si slugile lor) baga anual in tara intre 10-15 miliarde (2,5-5 miliarde intra prin sistemul bancar), BANI CURATI, fara dobinzi si fara miloageala, dar fara spaga. Diaspora, adica aia 5 milioane de romani care rotunjesc cele 19 milioane de cetateni romani, are bani sa ajunga in tara, mai ales in vara si are si suficiente motive sa fluiere toti ghiolbanii ramasi care se vind pe o clatita oricarui strain si dispretuiesc pe cei care nu le pot oferi nimic ...
Răspunde
0 0
Nu suparati emigratia,isi chiama nemurile ocol si saracim asigurarile sociale
11 Sep 12:38
2 Da dle N., aveti dreptate,am dorit in UE,itrebati pe dl Puscasi,care a negociat intrarea,ce ne-a zis să desființăm ?Si-apoi,revolutia a fost capitalista in 89,adica statul si-a luat mana de pe fabrici si uzine si fara investitii le-au lasat sa maora.Devenisera bunuri private,nerentabile si conform logicii capitaliste,faci bani,produci,nu falimentul te omoara.Emigratia produce bunuri in vest /nu numai ce ziceti dv/,toti plătesc impozite si taxe la statele francez,englez,italian ,etc.La noi nu produc,nu plătesc la stat nimic,iar statul ,adica eu,plaătesc pensiile lor si ale familiilor de aici,scolarizarea copiilor,asigurai de sănătae si emigrantii participă la lovituri de stat.Banii se trimit la rude,rudele,cu pretentii,cumpăra marfuri din tara,dar produse de investitorii din vest,negustori la noi,si ei,nu emigratia ,plătesc 10 % impozit si TVA.Deci statul nu castiga din ce trimit diasporezii,pe cât consuma si nu produc.Ba,banii sun depusi la bauncile straine,ele platesc impozit pe depozite si incaseaza comision.Bravo emigratie,ne duceti la progres ! Mai veniti si dărâmati politicienii care va lau
0 0
Aparati dispora,comentatori,nu atacati pe Dragnea !
10 Sep 11:07
Toate analizele de la voi sunt pe Dragnea,dar mai sunt si alte evenimente pe care le comenteaza domnia sa.Dl Dragnea nu crede ca diaspora a pl[tit bilet de avion din vest s[ de jos guvernul.Tot domnia sa crede ca nimeni nu si-a asumat lovitura de stat,nu din lasitae,ca lasi avem.slava Domnului,ci pentru ca erau forte oculte in spate.Fara bani,numai pe seitul de fata pot scrie ,altfel banii fac politica,o tulbura si pe Dna Firea ,somata de investitori ca nu le da centura,etc.Deci lasati omul si ecpicati-mi fenomenul.Daca se paote ,daca nu mergeti la pescuit,ca lumea tot va blesteama de minciuna.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?