Dacian Cioloş, semnal de alarmă privind domeniul horticulturii

 

România nu trebuie să încerce să recupereze decalajul pe care îl are față de țările vecine în domeniul horticulturii, ci să încerce să inoveze și să aibă curajul de a face lucruri pe care alții nu le-au făcut, a afirmat premierul Dacian Cioloș, luni, la inaugurarea Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

"Nu trebuie să ne punem problema cum să recuperăm decalajul, ci cum să trecem într-o nouă etapă. Nu cred că mai trebuie să ne luptăm cu aceleași instrumente pentru a recupera acest decalaj, ci trebuie să inovăm, trebuie să găsim noi modalități prin care să putem produce folosind toată disponibilitatea tehnologică din momentul de față și să avem chiar curajul să facem lucruri pe care alții nu le-au făcut.

Cred că în felul acesta putem progresa și noi și să creăm valoare adăugată, dar în același timp putem contribui și la evoluția în acest domeniu", a afirmat premierul, în fața specialiștilor de la USAMV și a invitaților la acest eveniment.

Dacian Cioloș le-a recomandat celor de la USAMV Cluj-Napoca să încerce să beneficieze și de aportul unor alte industrii, menționând domeniul IT, prin care Cluj-Napoca este recunoscut la nivel național.

"Eu cred că generațiile viitoare de dezvoltare economică în toate domeniile nu vor putea trece pe lângă aportul domeniului IT. Aveți la Cluj un potențial extraordinar în acest domeniu. Vorbim deja de o industrie — industria 4.0, industrii care se bazează pe tehnologii de vârf, pe tehnologia numerică. Sunt convins că și în agricultură, în sectorul agro-alimentar, în științele vieții în general este un sector care poate să revoluționeze acest domeniu. (...) Ceea ce v-aș îndemna eu este să nu vă gândiți cum putem recupera decalajul în horticultură, legumicultură, pomicultură — de exemplu decalajul față de Polonia sau țări vecine, ci cum putem face altceva decât au făcut ei și de aceea vă dădeam această sugestie, de conlucrare cu domeniul IT, dar cu siguranță pot fi și altele", a subliniat premierul, citat de Agerpres.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?