Comportamentul fostului principe Nicolae la funeraliile regelui, analizat de psiholog: E cel care...

 
Comportamentul fostului principe Nicolae la funeraliile regelui, analizat de psiholog: E cel care...
Comportamentul fostului principe Nicolae la funeraliile regelui, analizat de psiholog: E cel care...

Înmormântarea regelui Mihai a scos în evidenţă suferinţa fostului Principe Nicolae. În momentul în care familia regală ieşea din necropola regală, locul unde a fost înmormântat Mihai I, Nicolae plângea şi era copleşit de durere. Psihologul Mihaela Săhlean a vorbit, la Realitatea TV, despre suferinţa nepotului Regelui.

"Principele Nicolae este cel care şi-a dat voie cel mai mult unor manifestări emoţionale. Ne explicăm acest lucru şi prin vârsta faţă de ceilalţi membri ai Casei Regale şi prin neîmpăcarea cu gândul că nu a mai putut avea un contact direct cu bunicul său. Este o durere exprimată puternic emoţional, exact aşa cum se poate observa din imagini", spune psihologul.

Mihaela Săhlean a analizat şi apariţia Principesei Margareta: "La Principesa Margareta, ceea ce am putut observa este durerea, genul acela de durere care anesteziază foarte mult. Nu avem un barometru al durerii universal. Barometrul durerii este unul individual. Este o durere care pietrifică, o durere pietrificată. Un sentiment ciudat al împărţirii timpului. Este şi acolo prezentă, este şi în alţi timpi în care mintea te face să te plasezi, în momentele pe care le-ai petrecut alături de tatăl său. Rămân acele amintiri, acele sfaturi, acele conversaţii. Rămân permanent în mintea şi inima ta. În asemenea momente, ai sentimentul că timpul se împarte în tine. Că eşti şi prezent acolo, şi prezent în alte momente pe care nu vrei să le consideri că s-au dus, că nu mai sunt".

"Şi pentru Principele Duda este un moment dificil. Gândiţi-vă că este în mod cert o despărţire grea de un om care i-a marcat întreaga existenţă, care i-a oferit nişte perspective complexe de a vedea viaţa însăşi. Va rămâne cu amprenta aceasta, că l-a cunoscut, cu totul altfel, pe cel care a fost şi va rămâne Regele Mihai", mai spune psihologul.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?