Comisia Europeană cere SUA să elimine vizele pentru români și cetățenii UE

 
Pașaport fără viză
Pașaport fără viză

Comisia Europeană a adresat o nouă solicitare către SUA ca să elimine vizele pentru români și cetățenii UE. Momentan, cetățenii americani pot călători fără viză în Uniunea Europeană. 

Comisia Europeană a prezentat miercuri un raport de evaluare asupra progreselor înregistrare în ultimele 12 luni în sensul obţinerii reciprocităţii regimului de vize în relaţia cu Statele Unite, în contextul în care, pentru Blocul comunitar, este singurul caz de nonreciprocitate.

"Reciprocitatea în materie de vize este un principiu fundamental al politicii comune a vizelor în Uniunea Europeană, iar Comisia Europeană menţine angajamentul deplin de a obţine, ca prioritate, călătorii fără vize spre Statele Unite pentru toate ţările membre UE", informează Executivul Uniunii Europene.

"În acest scop, Comisia Europeană va continua acţiunile în relaţia cu Statele Unite, în coordonare cu cele cinci state membre ai căror cetăţeni încă au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite; procedura este orientată spre obţinerea de rezultate", precizează Comisia Europeană.

Cetăţenii din cinci state membre UE - România, Bulgaria, Republica Cipru, Croaţia şi Polonia - au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. Cetăţenii americani nu au nevoie de vize pentru a ajunge în Uniunea Europeană.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ISIS
20 Dec 14:30
Ioane, ori esti retard, ori esti handicapat mintal, dar pentru ca traiesti in tara aia, te las pe tine sa alegi. Cat despre americani, sa le bage dreaq viza. N-avem nevoie de ei. Sa stea la ei acolo. Putin rulz!
Răspunde
0 0
Ion Cu Capra
20 Dec 01:46
Fara vize pt romani ! Sunt in SUA , si o duc f bine fara romani. O sa distruga SUA cum au distrus si Anglia, romanii astia pprossti.
Răspunde
0 0
Gaboreanu Alexandru
19 Dec 19:26
Reciprocitate , daca nu accepta , ...sa fie si pentru americani ...obligatoriu, ...nevoie de vize !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?