Comisarul european pentru justiţie, palmă pentru Guvernul care o atacă pe Kovesi

 

Comisarul european pentru justiţie Vera Jourova a făcut apel vineri la toată lumea implicată în procesul de selecţie a procurorului-şef european "să joace corect şi să nu încerce să discrediteze sau să submineze pe oricare dintre candidaţi".Într-o conferinţă de presă comună cu ministrul român al justiţiei, Tudorel Toader, de după Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), Jourova a spus că "recrutarea procurorului şef european a atras o atenţie publică semnificativă, nu în ultimul rând pentru că Consiliul şi Parlamentul au avut vederi diferite asupra candidatului preferat pentru această poziţie."

"Numirea procurorului-şef european este un pas cheie în înfiinţarea Biroului Procurorului Public European (EPPO). Le-am reamintit miniştrilor azi că este foarte important ca procurorul-şef să fie numit cât de curând posibil", până la suspendarea activităţii PE în aprilie, a adăugat ea.

"Rolul Comisiei este de a se asigura că procesul de selecţie este corect şi ministrul (Tudorel Toader - n.r.) a spus cu claritate, procesul este acum în curs. De aceea aş vrea să fac apel la toată lumea să joace corect şi să nu încerce să discrediteze sau să submineze pe oricare dintre candidaţi", a subliniat comisarul european pentru justiţie.

Tudorel Toader umblă cu ordonanța "vopsită". Acuzație incredibilă de la CSM

"Un proces de selecţie care include o comisie independentă, parlamentul şi consiliul garantează o evaluare neutră a tuturor candidaţilor şi toată lumea trebuie să respecte acest lucru", a mai precizat Jourova.

Întrebată de jurnalişti dacă o punere sub acuzare a Laurei Codruţa Kovesi în România o mai face pe aceasta eligibilă pentru funcţia de procuror-şef european, Vera Jourova a refuzat să se pronunţe.

"Nu vreau să dau un răspuns la o întrebare care începe cu dacă pentru că nu vreau să influenţez procesul", a precizat ea.

Mai târziu, când a fost întrebată în mod concret la care candidat se referă când vorbeşte despre încercări de discriminare şi discreditare, ea a spus că la "doamna Kovesi".

Apoi, întrebată din nou dacă a avut loc o campanie de discreditare în România împotriva Laurei Codruţa Kovesi, Vera Jourova a răspuns afirmativ.

"Comentariul a fost general, că nu aş vrea să văd discreditat niciunul dintre candidaţi, pentru că cred că ar trebui să le dăm dreptul la o competiţie corectă şi transparentă. Acum ştim trei nume concrete de persoane şi cred că este drept să spunem că nu merită un astfel de tratament", a afirmat ea la modul general.

"Dar, bineînţeles am văzut campania. Înţeleg puţin limba română, am fost la Bucureşti, am citit ziarele, am fost întrebată de multe ori de jurnaliştii români ce cred despre campania împotriva doamnei Kovesi, aşa că nu voi spune acum că nu ştiu despre ce vorbim", a mai afirmat Jourova.

Ce răspuns i-a dat Tudorel Toader lui Vera Jourova

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
GOE
09 Mar 10:35
Gogu 08 Mar 20:18 - Pai, mai gogule, mai, daca esti steril, impotent si produci doar rahati, pai sorosica iti face un bine ! Mai bine sa iti vezi viitorii stapini decit sa intre peste tine la batrinetze ! hehehehehe ... ati alungat 5 milioane de romani si alte milioane isi string bagajele, sa ramineti VOI, ciumatii analfabeti, corupti si incompetenti, sa va roadeti cit puteti pina nu mai ramineti nici unul !
Răspunde
0 0
cotoi
09 Mar 08:09
Tudoreleeeee , fa ceva s-au stai si tu cu buca la deal , cumparati si tu tiatim 201 pentru alunecat , te-ai bagat in tarita acum te maninca porcu .
Răspunde
0 0
Costin Stefan
08 Mar 23:05
Vedeti de ce au creat Sectia speciala stalinista ilegala ? Sa scape de inchisoare: Iliescu, Dragnea si toti ceilalti criminali din Romania, care au purtat sau continua sa fie purtatori ai steagului rosu.
Răspunde
0 0
Costin Stefan
08 Mar 21:24
Dragnea, Dan si cu Dancila,
Au dus tara in mocirla;
Si , cu toaderii supusi,
Ne indreapta catre rusi.
Răspunde
0 0
Gogu
08 Mar 20:18
Clar ca sorosistii sunt de partea infractoarei !!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?