Stare de urgență în America de Sud! Brazilia își mobilizează armata la granița cu Venezuela

 
Proteste reale anti-guvernamentale în Caracas, Venezuela
Proteste reale anti-guvernamentale în Caracas, Venezuela

Brazilia a anunţat că îşi trimite armata pentru a menţine ordinea la graniţa cu Venezuela , iar Peru a declarat stare de urgenţă, după ce mii de oameni din Venezuela şi-au părăsit ţara din cauza crizei economice, informează bbc.com.

„Problema Venezuelei nu mai este una de politică internă. Este o ameninţare la armonia întregului continent”, a declarat președintele Braziliei Michel Temer. Acesta  a dat vina pe guvernul socialist al preşedintelui Nicolas Maduro pentru criza migranţilor.

Peru a luat, de asemenea, măsuri. A fost declarată stare de urgenţă pentru 60 de zile, autorităţile făcând referire la „un pericol iminent” pentru sănătate şi igienă. Autorităţile s-au arătat îngrijorate anterior privind răspândirea bolilor cum ar fi pojarul sau malaria de la imigranţi.

ONU a avertizat că situaţia va ajunge către „un moment de criză” comparabil cu criza refugiaţilor din Europa.

Oficiali importanţi privind imigraţia din Peru, Columbia şi Brazilia s-au întâlnit în capitala Columbiei, Bogota, pentru a discuta despre felul în care s-ar putea gestiona situaţia.

În Columbia, trăiesc în prezent aproape un milion de venezueleni iar peste 400.000 locuiesc în Peru, au comunicat cele două ţări după întâlnirea de marţi. Doar 178.000 dintre cei din Peru locuiesc legal.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?