ANRE avertizează! "Vor fi probleme la iarnă cu gazele"

 

Este pentru prima dată când autorităţile din România vorbesc de pericolul ca importurile de gaze să fie periclitate de faptul că acordurile între Rusia şi Ucraina pentru tranzitul de gaze încetează la 31 decembrie 2019.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) atrage atenţia, într-un document, că există riscul ca, la iarnă, să nu poate fi alimentaţi toţi consumatorii de gaze din România, având în vedere că există "suspiciuni rezonabile" ca fluxul de gaze din import prin Ucraina să fie redus.

"Având în vedere că pentru iarna 2019-2020 sunt suspiciuni rezonabile ca furnizarea gazelor naturale pe direcţia Ucraina să fie redusă, există riscul neasigurării cu gaze naturale pentru toţi consumatorii, motivat de asemenea de capacitatea redusă a celorlalte puncte de interconectare. În aceste condiţii, ar putea fi necesară întreruperea unor categorii de consumatori şi trecerea unor grupuri termoenergetice la funcţionarea pe păcură", se arată într-un document postat pe site-ul ANRE.


Aceasta este pentru prima dată când autorităţile din România vorbesc de pericolul ca importurile de gaze să fie periclitate de faptul că acordurile între Rusia şi Ucraina pentru tranzitul de gaze încetează la 31 decembrie 2019.

Până acum, Transgaz afirma, în documentele publice, că partea română nu a primit nicio informare cu privire la fluxul de gaze din Rusia via Ucraina.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Moromete
29 Aug 08:52
SERIOS ? Cât de serios ? Mai zilele trecute șăful din fruncea ANRE se lăuda cum cumpără de zor ”ieftin” gaze de la ruși care ne asugurpă din timp rezerva de gaze pentru iarnă !!! Acum că-i tremură broșa șefei de partid .. face declarații de genul: După noi.. potopul ! Demisia șăfului este una necesară din fruncea ANRE !!! CÂND A MINȚIT ? Dau e tot una dacă demisonează sau pleacă cu un avans dorsal primit de la noul guvern ! Aștept încă o decalarție de la Daia precum că fără Viorica scade producția la grâul deja recoltat !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?