Africa se rupe în două. Se schimbă harta lumii! Anunţul cercetătorilor

 
Africa se rupe în două
Africa se rupe în două
Africa se rupe în două

Alarmant! Estul Africii se desprinde de restul continentului sub ochii noștri, avertizează cercetătorii. În cele din urmă, între cele două bucăţi de uscat va apărea un ocean.

Avertismentul nu e nou, teoria conform căreia riftul continental est-african ar urmă să se desprindă de placa somaleză de pe "continentul negru" apărând încă din 1960. Însă totul se întâmplă cu o viteză uimitoare, vorbind din punct de vedere geologic, arată The Independent.

Și deja au apărut probleme. O șosea extrem de folosită din Kenya, Mai Mahiu, s-a surpat, în urmă activității vulcanice puternice din zonă, scrie ziare.com.

Potrivit geologului David Adede, falia dintre cele două plăci se mărește cu 2,5 centimetri pe an. Nu va trece mult până ce cele două plăci vor fi complet separate. Deși vorbim de milioane de ani, suntem martorii unui fenomen care schimbă harta lumii.

Aşa ar putea arăta Africa:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ion ion
23 Mar 19:00
Avem loc in Pantelimon pentru bucata aia mai mica.Stati linistiti la locurili voastre.
Răspunde
0 0
feichistu
23 Mar 14:23
FAKE! E o avctivitate zonala datorata unor vulcani ce se afla in apropiere. Jurnalisti cu facultatea la distanta ce sunteti.
Răspunde
0 0
Tudor Băran
24 Mar 09:31
2 Nu e niciun fake, informaţiile sunt corecte, doar că se exagerează puţin periculozitatea lor. Iar falierea scoarţei nu se datorează vulcanismului ci, dimpotrivă, vulcanismul din zonă este generat de crăparea scoarţei, ca rezultat al dinamicii plăcilor tectonice.
0 0
vasea
25 Mar 11:31
8 probabil se rupe harta lumii mai ales dacă e imprimată pe hârtie. oricum e nașpa situația, dar titlul e senzațional, frate :) deja am dat clicuri cu gămada fără să vreau. tăt tăt îs numa clicuri și încă nu mă rup în două.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?