Adrian Năstase, avertisment dur pentru Viorica Dăncilă

 
Adrian Nastase vs Dancila
Adrian Nastase vs Dancila

Fostul premier și lider al PSD, Adrian Năstase, susține că ar fi prea târziu pentru PSD să-și găsească un candidat la prezidențiale care să asigure guvernarea după alegeri și mai ales să genereze rezultate bune la alegerile locale și parlamentare.

Adrian Năstase a publicat pe blogul personal un material cu titlul "Este târziu?" în care spune că PSD a întârziat în cursa pentru Cotroceni și acum e greu de găsit soluția câștigătoare:

"Am crezut că strategia PSD pentru alegerile prezidentiale trebuia să inceapă de la Congresul partidului din primăvara anului trecut. Nu a fost așa, iar acum e greu de găsit cea mai bună soluție care să asigure și continuarea guvernării după prezidentiale și rezultate bune la locale si la parlamentare. Vom vedea...", a scris fostul premier pe blogul său.

Adrian Năstase le propun cititorilor de pe blogul său să recitească un comentariu din martie, anul trecut, după Congresul extraordinar:

„Diversi prieteni m-au sunat sa ma intrebe ce parere am despre felul in care s-a desfasurat Congresul extraordinar al PSD. Le-am spus ca, nefiind invitat la Congres, eram la Cornu si ca nu am urmarit cu mare atentie ce s-a intamplat la Sala Palatului, la Congres.

Le-am sugerat, totusi, sa citeasca declaratia pe care o dadusem vechiului meu prieten, Lucian Avramescu, la AM PRESS, cu cateva zile inainte de reuniunea PSD si sa judece singuri, prin aceasta prisma, rezultatele Congresului. Ceea ce puteti sa faceti si voi:

"Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în functie de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol. Unii se vor grăbi să spună că este vorba de o reglare de conturi și de o reașezare a scaunelor în jurul mesei sub cupola unor documente "de vitrină" pe care nu le va citi mai nimeni. Eu sper să nu fie așa și că abordarea doctrinară și cea de vitalizare a activității politice vor fi revăzute. Dincolo de compromisuri în zona de legislație, dincolo de numeroase bătălii despre justiție, necâștigate, dincolo de capitularea în favoarea președintelui Johannis pe zona de politică externă, partidul – în opinia mea – trecând de preocuparea, importantă, de a schița un proiect de țară pentru următoarele decenii – ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru stânga), nu abordările continuu tranzacționiste. Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă", a scris Adrian Năstase.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nici un cuvânt depre justiție,ne spune si doama prim ..
17 Jul 14:00
Da,dle Johnneil,un om care acceptă două secretare de la primărie sa lucreze la partid,poate speria Europa,condusă de ../dv stiți de cine / si propaganda internă ,condusă/tot dv stiți de cine /.Un-i una si alta e alta,dar dl Dragnea nu a fost coruptul dv de serviciu,măcar acum sa recunosteti izbânnda !Sub jurământ ,dacă sunteți catolic,nu protestant.
Răspunde
0 0
johnneil
17 Jul 11:27
Numai ca atunci PUSCARIASUL nu stia daca va fi sau nu absolvit de toate pacatele.
El le tot spunea alor sai: "VRETI SA MAI FIU PRESEDINTELE VOSTRU?"
Acum este la parnaie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?