Viitorul iPhone va folosi un scanner 3D facial pentru autentificare

Dacă zvonurile se confirmă, următorul iPhone ne va apropia și mai mult de metodele de autentificare din filmele SF de acum câțiva ani.La capitolul nici o zi fără un zvon despre următorul iPhone, astăzi detaliem posibilitatea includerii unui scanner 3D facial pentru autentificare. Acest sistem este complet diferit de scannerul de iris cu care s-au lăudat oficialii Samsung în cadrul conferinței de lansare a Galaxy S8 și pare a fi semnificativ mai sigur.

Conform unor surse citate de Bloomberg, tehnologia din spatele scannerului facial 3D va fi atât de bine pusă la punct încât va detrona TouchID din punctul de vedere a rapidității procesului de autentificare. Acest lucru va fi posibil printr-un senzor de profunzime avansat ce îți scanează toate trăsăturile feței în 3D cu un nivel aproape absurd de precizie și o viteză semnificativă. Conform celor de la Bloomberg, câteva sute de milisecunde vor fi suficiente pentru a-ți debloca gadgetul, chiar și dacă este pus pe o masă la orizontală, scrie playtech.ro.

Spre deosebire de scannerul de iris din Galaxy S8, nu este atât de relevantă distanța la care îți telefonul de față pentru o identificare cu succes. Acest sistem futurist de autenficare va avea avantajul de a fi mai semnificativ mai sigur pe termen lung, deoarece va colecta mult mai multe informații biometrice comparativ cu TouchID. Cei care speră să înșele noul scanner din următorul iPhone cu o fotografie, vor fi dezamăgiți să afle că acel gest este imposibil.

În definitiv, această măsură suplimentară de securitate va fi folosită pentru binele nostru, chiar dacă, stocarea acestei cantități semnificative de informații s-ar putea să nu fie un motiv de bucurie pentru toți utilizatorii. În timp, TouchID va fi înlocuit, în același moment în care butonul principal de la baza terminalelor Apple nu-și va mai găsi locul într-o carcasă acoperită aproape integral de sticlă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?