Veteranul de 102 ani, cu o pensie de nici 500 lei, care s-ar duce oricând să-și apere țara

 

A jurat credință patriei și nu a trădat-o. Ba chiar şi-a dovedit loialitatea luptând şi fiind rănit pe front, sau făcând ani grei de temniţă într-o închisoare comunistă. De ziua Forțelor Terestre, un veteran de 102 ani ne dă o lecție de viață şi de patriotism. Are o pensie de nici 500 de lei, dar s-ar duce oricând să își apere țara, dacă ar mai putea. Gheorghe Grigoriu este mai bătrân ca România. A avut o copilărie frumoasă, dar imediat după ce a absolvit școala de ofițeri de la Sibiu a fost trimis pe front.

Bărbatul a fost rănit în război, iar când au venit comuniștii la putere l-au aruncat după gratii din motive politice. A stat închis patru ani. A îndurat însă totul cu gândul şi sufletul la țara sa. Acum, la 102 ani, colonelul în rezervă se simte trădat.

Pe 23 aprilie s-au împlinit 160 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a pus bazele Forțelor Terestre, principalele arme şi specialităţi componente existând încă din anii 1860.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?