Un neurochirug intenţionează să facă transplant de cap

 

Chirurgul italian care vrea să realizeze primul transplant de cap are acum şi un prim pacient. Un bărbat de 30 de ani din Rusia, diagnosticat cu atrofie musculară spinală este gata să se lase pe mâna celui supranumit doctorul Frankenstein.

Valery Spiridonov este inginer IT şi suferă de o maladie congenitală ce l-a împedicat să se dezvolte normal. Conform procedurii elaborate de medicul italian, capul său ar urma să fie ataşat unui corp provenind de la un donator în moarte cerebrală, dar perfect sănătos fizic.

"Întreaga tehnologie, partea de criogenare şi cea de transfer, se realizează deja. Adevărata provocare este etapa finală, cea prin care se face sudarea coloanei vertebrale.", spune SERGIO CANAVERO, medic.


Intervenţia chirurgicală ar dura 36 de ore, iar costurile s-ar ridica la aproape 10 milioane de dolari. Pornind de la premisa că aşa ceva chiar va fi posibil, specialiştii se întreabă în ce măsura pacientul poate tolera un corp care nu este al lui. Deocamdată nu a fost identificat şi un posibil donator.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?