Un condamnat penal, vicepreședinte la o secție de vot din județul Iași. Ce măsură a luat BEJ Iași

 

Un vicepreședinte al unei secții de vot din județul Iași este un condamnat penal, scrie senatorul USR pe Facebook, relatează realitateadeiasi.net. Ce măsură a luat Biroul Electoral Judeţean Iaşi după această sesizare. 

Senatorul USR Dan Lungu susține, într-o postare pe Facebook, că la o secție de votare din județul Iași vicepreședinte este un condamnat penal.

Este vorba de secția de votare nr. 629, din satul Fetești, comuna Scobinți.

Vicepreședintele secției, Constantin Zero, are o condamnare penală pentru uz de fals.

Lungu susține că acesta a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Iași, care a confirmat sentința judecătoriei Hârlău.

Constantin Zero a fost vicepreședinte de secție de votare și la alegerile europarlamentare, mai spune Dan Lungu.

 


„Urmare a sesizării primite din partea unei formaţiuni politice, în legătură cu posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor efectuate, situaţiei reclamatiei s-a confirmat, resultând că persoana are o condamnare penală definitivă. În această situaţie Biroul Electoral Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului şi s-a propus excluderea din corpul experţilor electorali. Persoana era membră al corpului expertilor electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018”, se arată într-o adresă a Biroului Electoral Judeţean Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?