Toader aruncă Justiția în aer. Sentințe anulate prin OUG

 

Ministrul Justiţiei a revenit cu precizări privind ordonanța care stabilește condițiile în care cei judecați de complete ilegal constituite la ICCJ să poată face contestație în anulare. Tudorel Toader a precizat că  o astfel de contestaţia va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnaţi de completurile nelegal constituite, prevcizând însă că sunt vizate atât condamnările, cât şi achitările. ”Se va solicita avizul Consiliului Legislativ, se va solicita avizul CSM, funcție de care se va decide conținutul final pe care trebuie să-l aibă această OUG (...) Cauzele vor fi rejudecate în complete legal constituite. Este un lucru pe care nu prea l-ați subliniat în presă. Eu m-am referit la complete ilegal constituite și nu doar la cauzele în care oamenii au fost condamnați. O anumită stare de așteptare pot avea cei condamnați în speranța că în contestația în anulare se poate ajunge

În opinia mea trebuie să fie preocupați și cei achitați de către un complet nelegal constituite. Cine face recursul în cazul acesta? Nu cel achitat că nu are interesul, dar îl poate face procurorul. Toți cei care vor face contestație vor fi judecați de complete legal constituite.”, a declarat Tudorel Toader.

Ordonanța de Urgență va viza, practic, sentințele definitive date de completurile de 5 judecători de la instanța supremă începând cu anul 2014.

Ordonanța de Urgență este una cu miză pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat de un complet de 5 în dosarul Referendumului, în 22 aprilie 2016.

În 7 noiembrie, Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

Potrivit deciziei Curții, completurile de cinci judecători au fost nelegal constituite din 2014, când instanța supremă a decis să nu respecte prevederea legii 304/2004 privind formarea completurilor de 5 judecători, care stabilește că toți cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorți. Instanța supremă a decis ca doar patru să fie aleși astfel.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Smenari,aveti prieteni fasi,nu pirdeti mita !
21 Jan 12:52
0 0
La origini,a fost inchizitia ,apoi KGB si prelungirea lui in timp 21 Jan 12:02
Domnule referent de la Realitatea,omul asteaptă si sughite !,confundati lucrurile,pedeapsa penală se dă pentru bucurie si are o forma precisa de aplicare,recuperarea pagubei este o acțiune civilă,care poate merge impreună cu ce penală sau separat.Desigur,va ganditi la pagubele aduse smenarilor,ca DNA s-a ocupat de luarea de mita -nu si de darea-care nu aduce pagube statului si nici dv.Culmea ca si SRI tot in acest sens strângea probe,cine ia bani de la smenari .Mai nou,statul are o evidenta contabilă,din care rezulta miscarea capitalului,inclusiv paguba.Nu e paguba la stat,e paguba la smenar.Asa ca nu fiti ingrijorata,smenarul ramane cu contractul,cu banii si functionarul cu puscaria ,spre deliciul presei aservita adevarului etern.Si bucuria mea !
Răspunde
0 0
Smenari,nu disperati,va putei recupera banii si denta contractele luate pe mita !
21 Jan 12:49
0 0
La origini,a fost inchizitia ,apoi KGB si prelungirea lui in timp 21 Jan 12:02
Dle Stan ,confundati lucrurile,pedeapsa penală se dă pentru bucurie si are o forma precisa de aplicare,recuperarea pagubei este o acțiune civilă,care poate merge impreună cu ce penală sau separat.Desigur,va ganditi la pagubele aduse smenarilor,ca DNA s-a ocupat de luarea de mita -nu si de darea-care nu aduce pagube statului si nici dv.Culmea ca si SRI tot in acest sens strângea probe,cine ia bani de la smenari .Mai nou,statul are o evidenta contabilă,din care rezulta miscarea capitalului,inclusiv paguba.Nu e paguba la stat,e paguba la smenar.Asa ca nu fiti ingrijorat,smenarul ramane cu contractul,cu banii si functionarul cu puscaria ,spre deliciul presei aservita adevarului etern.Si bucuria mea !
Răspunde
0 0
Smenari,nu disperti putei recupera mita !
21 Jan 12:47
0 0
La origini,a fost inchizitia ,apoi KGB si prelungirea lui in timp 21 Jan 12:02
Dl de la or 11,17,confundati lucrurile,pedeapsa penală se dă pentru bucurie si are o forma precisa de aplicare,recuperarea pagubei este o acțiune civilă,care poate merge impreună cu ce penală sau separat.Desigur,va ganditi la pagubele aduse smenarilor,ca DNA s-a ocupat de luarea de mita -nu si de darea-care nu aduce pagube statului si nici dv.Culmea ca si SRI tot in acest sens strângea probe,cine ia bani de la smenari .Mai nou,statul are o evidenta contabilă,din care rezulta miscarea capitalului,inclusiv paguba.Nu e paguba la stat,e paguba la smenar.Asa ca nu fiti ingrijorat,smenarul ramane cu contractul,cu banii si functionarul cu puscaria ,spre deliciul presei aservita adevarului etern.Si bucuria mea !
Răspunde
0 0
Nae
21 Jan 11:17
Si cu RECUPERAREA PAGUBELOR de la infractori si INFAPTUIREA JUSTITIEI, CUM RAMINE !!!? Statul, adica tot poporul, de ce trebuie sa CREDITEZE INFRACTORII si sa siluiasca justitia !!!? Statul, adica tot poporul, de ce isi bate joc de MUNCA judecatorilor, procurorilor, expertilor, care au muncit sa demonstreze ca INFRACTORII au furat, corupt, mintit, traficat influenta, tradat, sabotat, spionat, ... cum ne explica distinsul ministru DEZINTERESUL dinsului, ca reprezentant al statului pentru RECUPERAREA PAGUBELOR si INFAPTUIREA JUSTITIEI !???
Răspunde
0 0
Costi Costita
21 Jan 10:52
Daca Toader arunca Justitia in aer, Voi Coldistilor ce facura-ti..., partid politic? Hai sictir...
Răspunde
0 0
Stan
21 Jan 10:42
PENALILOR ILIESCIENI VA DORIM MOARTEA LA TOTI...CORUPTILOR..
Răspunde
0 0
Stan
21 Jan 10:41
PENALILOR ILIESCIENI BOLSEVICI TRADATORI,JEFUITORI MARLANI,CORUPTI NE-ATI DISTRUS TARA SI VIETILE....
Răspunde
0 0
cotoi
21 Jan 10:40
Cine decide continutul final al acelui OUG , tot acel trebuie sa-si ASUME SI RASPUNDEREA , nu sa arunce pisica in curtea vecinului , tremura scaunelul acela cald .
Răspunde
0 0
Stan
21 Jan 10:39
PENALILOR ILIESCIENI MARLANI JEFUITORI, TRADATORI CORUPTI NE-ATI DOSTRUS TARA SI VIETILE..
Răspunde
0 0
Nae
21 Jan 10:32
Bubico parca e un DILENTANT sau un INFRACTOR !!! O proba, indferent cit de neconstitutionala a fost obtinuta, EXISTA si nu poate fi ANULATA !!!

Nu poti anula un viol cu o lege. Nu poti spune ca fapta nu exista pentru ca violul este ''neconstitutional'' !!!???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?