Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROGNOZA METEO 17 februarie. Temperaturile mai scad, iar în unele zone va ploua

Tuesday, 16 February 2016, 17:11 Sursă: REALITATEA TV

În Capitală, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi înnorat, vor fi condiţii de burniţă, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade.

La munte, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vremea va fi în general închisă şi pe arii restrânse temporar va ploua slab sau va burniţa, în timp ce, în restul zonei montane va predomina o vreme frumoasă, iar cerul va fi variabil. Vântul va prezenta intensificări, iar regimul termic va continua să fie caracterizat de valori de temperatură peste cele climatologic specifice acestei perioade.

La amiază vor fi 11 grade la Păltiniş unde sunt şi 11 cm cde zăpadă, 8 grade la Predeal unde sunt 10 cm, 8 grade la Semenic cu 12 cm de zăpadă, 6 grade la Sinaia şi 18 cm, 11 grade la Arieşeni unde sunt 25 de cm şi 5 grade sus pe Ceahlău unde sunt 18 de cm de zăpadă.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, valorile termice vor scădea uşor în toată ţara, dar în majoritatea zonelor, în special în vest şi nord-vest, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Astfel maximele termice se vor încadra între 2 grade la Suceava şi 15 la Arad, Oradea şi Satu Mare, poate şi 16 grade în Câmpia şi Dealurile de Vest. Va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest, unde izolat se vor cumula cantităţi de apă de peste 15 l/mp, iar în jumătatea de est, local vor fi ploi slabe sau burniţă.

În Capitală vremea va continua să se răcească, totuşi valorile termice se vor situa peste cele normale ale perioadei. 3-4 grade dimineaţa şi în jur de 8 grade la amiază. Trecător va ploua slab sau va burniţa.

Vineri, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 3-4 grade în nordul Moldovei şi 12 grade la Timişoara. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a ţării, iar dinspre vest-nord-vest, treptat, aria ploilor se va extinde cuprinzând mare parte din ţară. La munte, dar trecător şi nordul Moldovei precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Bucureşti, dimineaţa, 3-4 grade şi la amiază, 8-9 grade. Temporar va ploua slab.


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA