Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea făcută de oamenii de ştiinţă. Este cu totul neaşteptată

Thursday, 03 November 2016, 11:22 Sursă: REALITATEA.NET

Despre comportamentul reproductiv s-a crezut până acum că este determinat de alegerile personale, circumstanțele sociale și factorii de mediu. Însă, acest nou studiu arată că există și o bază biologică pentru acesta, scrie Agerpres.ro.

Cercetarea realizată de oameni de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, Universitatea Groningen din Olanda și de la Universitatea Uppsala din Suedia a presupus analiza a 62 de seturi de date cu informații provenite de la 238.064 de bărbați și femei — pentru analizarea vârstei la care este născut primul copil — și de la aproape 330.000 de bărbați și femei — pentru analizarea numărului de copii născuți.

Melinda Mills, profesoară la Universitatea Oxford, a declarat că în cadrul cercetării s-au descoperit cazurile unor femei care aveau variante de ADN responsabile de amânarea sarcinii, dar și ''părți'' ale codului ADN asociate cu apariția mai târzie a menstruației și a menopauzei. Aceasta a precizat că astfel de informații vor putea fi folosite ''la un moment dat'' de medici pentru a răspunde femeilor care doresc să știe ''cât de mult pot aștepta'' până să se gândească serios să rămână gravide.

Cercetarea demonstrează că variantele ADN care au legătură cu vârsta la care oamenii au primul copil sunt asociate cu alte caracteristici ce reflectă dezvoltarea reproductivă și sexuală, precum vârsta la care fetele au prima menstruație, când se schimbă vocea la băieți și stadiul în care apare menopauza.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE