Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste cumplită pentru Rapid. ADIO?

Saturday, 10 May 2014, 12:58 Sursă: REALITATEA.NET

Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea va ataca decizia la instanţa superioară.

"Am fost înştiinţaţi că prima instanţă ne-a refuzat licenţa, însă noi vom merge mai departe la apel. Acele datorii către foşti jucători ai clubului pe care prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere le consideră curente sunt de fapt datorii cuprinse în dosarul de insolvenţă. Vom demonstra că avem dreptate şi sunt convins că vom primi dreptul de a juca la anul în Liga I", a afirmat Cristescu.

Conform site-ului prosport.ro, datoriile invocate de prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere sunt cele către trei foşti jucători: Julio Cesar, Luciano Vella şi Daniel Barioni Paulista.

În cazul în care nu primeşte licenţa nici la Comisia de Apel, ultima şansă a FC Rapid pentru a putea evolua în sezonul viitor în Liga I este înaintarea unui recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere va anunţa cluburile din Liga a II-a care nu primesc licenţa la 17 mai.
Formaţia Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

Cu şase etape înainte de finalul sezonului, echipa Rapid ocupă locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a Ligii a II-a, poziţie care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT