Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surpriza neplăcută pe care WTA i-o pregăteşte Serenei Williams. Simona Halep ar putea profita

Thursday, 08 October 2015, 09:38 Sursă: REALITATEA.NET

"Vreau să pot juca la cel mai înalt nivel al meu cât mai mult posibil. Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar şi de decepţii. Am evoluat accidentată mare parte din timp, când nu era cotul meu, era genunchiul meu şi, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea", a declarat Williams, într-un comunicat, potrivit tennismagazine.fr, în care a precizat că va mai evolua la meciuri demonstrative în acest an.

Retragerea de la China Open şi de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care îl ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte până la finalul anului.

Totuşi, oficialii WTA nu văd deloc cu ochi buni această "pauză" a jucătoarei americance. Jurnaliştii italieni de la site-ul Punto de Break, citaţi de prosport.ro, susţin că surse din cadrul WTA au dezvăluit faptul că Serena va primi o amendă record în valoare de 150.000 de dolari.

Micky Lawler, noul preşedinte al WTA, a dezaprobat public decizia Serenei: "Sănătatea fizică ar trebui să fie o prioritate pentru Serena, nu alte lucruri. Accidentările devin tot mai frecvente în lumea sportului, ceea ce ne dă de gândit". Simona Halep (2 WTA) şi Maria Şarapova (3 WTA) nu sunt nici ele sigure de prezenţa la Turneul Campioanelor, ambele acuzând accidentări în această perioadă, la tendonul lui Ahile, respectiv mână.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT