RUDEL OBREJA. Reacţia lui Leonard Doroftei după ARESTAREA lui RUDEL OBREJA

Thursday, 06 February 2014, 15:23 Sursă: REALITATEA.NET

RUDEL OBREJA. Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, joi, că "este urât" ce i se întâmplă predecesorului său la şefia FRB, RUDEL OBREJA, arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă. Doroftei a precizat că RUDEL OBREJA îşi va rezolva singur problemele până la urmă.

Adaugă părerea ta

RUDEL OBREJA. "RUDEL OBREJA nu este problema mea. RUDEL OBREJA este un capitol încheiat pentru mine, eu trebuie să mă ocup de viitorul boxului românesc. E urât ce i se întâmplă, aşa cum este pentru toţi care au probleme de natura asta. Dar eu ştiu că RUDEL OBREJA este un băiat deştept, care ştie să îşi rezolve problemele singur şi eu cred că şi le va rezolva", a spus Doroftei.

Întrebat dacă este dezamăgit de decizia procurorilor de a-l reţine pentru 29 de zile, Leonard Dorofteri a răspuns: "Nici nu am încercat să mă gândesc la aşa ceva. Dacă e să privim ca om şi să lăsăm totul de o parte, îmi pare rău ce se întâmplă cu RUDEL OBREJA. Îmi pare rău pentru familia lui, pentru soţia şi cei doi copii mici ai lui".

RUDEL OBREJA, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Decizia a fost luată miercuri de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, RUDEL OBREJA a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB "a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului". Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, mai precizează DNA.

RUDEL OBREJA a fost în faţa procurorilor anticorupţie şi în dosarul galei "Campion pentru România", fiind audiat în legătură cu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011.