România ar putea găzdui meciuri de la Cupa Mondială din 2030

Friday, 02 November 2018, 19:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

România ar putea să găzduiască meciuri de la Cupa Mondială din 2030! În cadrul Summitului de la Varna, s-a discutat despre o candidatură comună la organizarea turneului final în Bulgaria, România, Serbia și Grecia.

La Summitul de la Varna au participat prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, premierul grec Alexis Tsipras și prim-ministrul bulgar Boyko Borisov.

Trebuie să avem în vedere și faptul că politica și economia au multe puncte comune și cu sportul, astfel că Balcanii să nu fie priviți ca o regiune de tensiuni, ci a prieteniei dintre statele situate aici. Prin intermediul sportului, cooperarea dintre cele patru țări se va adânci și mai mult. De aceea vom lua în calcul să găzduim un eveniment sportiv major„, a declarat Tsipras.

Așa cum Bulgaria și Italia au găzduit Campionatul Mondial de volei în urmă cu o lună, putem găzdui Cupa Mondială de fotbal în cele patru țări. Cred că propunerea domnului Tsipras să candidăm la Campionatul Mondial de fotbal din 2030 este foarte bună”, a completat Borisov.

Citește pe realitateasportiva.net care sunt țările care s-au înscris deja pentru organizarea Mondialului din 2030.

România va găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020. Toate partidele vor avea loc pe Arena Națională din București.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri