Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia Kremlinulul după ce mai mulţi sportivi ruşi au primit acordul CIO să participe la Rio

Tuesday, 26 July 2016, 10:32 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, oficialii federaţiilor naţionale vor decide soarta sportivilor ruşi în ceea ce priveşte participarea acestora la Olimpiadă. Mai mult, în cazul în care federaţiile vor decide să permită participarea Rusiei, atleţii ruşi care doresc să participe la Rio de Janeiro vor trebui să îndeplinească criterii stricte stabilite CIO.

"În mod cert, salutăm decizia care premite aşa numiţilor "sportivi curaţi" să ia parte la Jocurile Olimpice, având în vedere decizia CIO de a lăsa la latitudinea federaţiilor internaţionale participarea Rusiei la Rio. Suntem de părere că este o decizie pozitivă", a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul unei conferinţe de presă, conform MEDIAFAX.

Suspendarea dictată împotriva sportivilor ruşi vine ca urmare a unei investigaţii demarate după declaraţiile făcute de Grigory Rodchenkov, directorul laboratorului antidoping care s-a ocupat de testarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci (2014). Acesta a mărturisit că, personal, a dezvoltat un cocktail de trei substanţe interzise care, mai apoi, a fost oferit atleţilor.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, ce va avea loc în Brazilia, la Rio de Janeiro, se va desfăşura în perioada 5-21 august.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT