Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Presa din SUA: Cel puţin 368 de gimnaste au fost abuzate sexual şi fizic în ultimii 20 de ani

Tuesday, 20 December 2016, 11:14 Sursă: REALITATEA.NET

Dintre victime, jumătate erau copii de ambele sexe, iar cealaltă jumătate erau femei care evoluau la profesionişti.

Mai grav este ca, desi la Federaţia de Gimnastică din SUA s-au facut numeroase plângeri, nu s-a luat nicio măsură. De cele mai multe ori, părinţii care depuneau plângerile nu primeau nici măcar raspuns.

De ce au fost tolerate aceste cazuri? Sub protectia anonimatului, anumiti sefi ai unor sali au sustinut ca s-au temut ca vor pierde finantarile de la Federatie daca aceste cazuri ar fi devenit publice.

Din investigatia publicaţiei Indy Star, preluată de ziare.com, ies la iveala şi cateva cazuri socante: o gimnastă de 14 ani a fost violată aproape zilnic de unul dintre antrenori ei, fără ca nimeni să intervină.

Mai mult, unii antrenori obişnuiau sa fotografieze tinerele gimnaste complet dezbracate.

Legendarii antrenori Bela şi Marta Karolyi au fost daţi în judecată de o fostă gimnastă, care susţine că a fost abuzată fizic şi emoţional. Gimnasta a dat in judecată şi un medic american, Larry Nassar, pe care îl acuză de abuz sexual.

Ea pretinde ca le-a spus antrenorilor despre acest caz, dar Bela si Marta Karolyi au preferat sa nu faca nimic. Contactat de postul american CBS, Bela Karolyi a refuzat sa comenteze.

Ea pretinde ca sotii Karolyi le-ar fi lovit pe gimnaste si au refuzat sa le ofere hrana si apa.

De asemenea, soţii Karolyi mai sunt acuzaţi ca le-au spus gimnastelor că sunt grase şi le-au dezbrăcat în faţa colegelor pentru a le face de ruşine.

Bela Karolyi are un rol important în dezvoltarea gimnasticii din ţara noastră. El a fost antrenorul Nadiei Comăneci, iar din 1981 s-a stabilit în SUA, unde coordonează lotul olimpic al SUA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT