Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ocoleşti sau nu „centrul imaginar“ al unei intersecţii. Greşeala pe care o fac cei mai mulţi şoferi

Friday, 26 October 2018, 20:05 Sursă: REALITATEA.NET

Încălcarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă. Chiar şi aşa, cei mai mulţi dintre şoferii olteni continuă să ocolească aşa-zisul „centru imaginar” al intersecţiei, atunci când virează la stânga.

Se circulă pe partea stângă a centrului intersecţiei, este o prevedere care este de multă vreme în vigoare, este prevăzută de articolul 110, alin 2, din HG 1391/2007, Regulamentul de aplicare a OUG 195. Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este de la 6-8 puncte amendă şi 3 puncte penalizare pentru neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. Toată lumea tot pe partea dreaptă ocoleşte şi am avut situaţii în care s-au tamponat tocmai pe această idee. Bineînţelesc că se sancţionează încălcarea acestei reglementări.

Reglementarea este în vigoare, aşadar, de mai bine de zece ani.

Nu ştiu de ce sunt şoferi care nu respectă această reglementare. În lege se prevede clar că schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecţie, circulând pe acelaşi drum, în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriei acestuia.

sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT