Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură pentru Ion Țiriac. Răspunsul dat de BNR privind arena pentru organizarea turneului de tenis

Thursday, 05 October 2017, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

„Terenul din str. Dr. Staicovici nr. 42-48 este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobândit printr-un act de vânzare-cumpărare de la Societatea de Dare la Semn Bucureşti. Arena Centrală de tenis, împreună cu alte construcţii amenajate pe terenul BNR, a fost preluată în proprietate de către BNR, cu plată, în anul 1991, de la Ministerul Tineretului şi Sportului”, se arată în comunicatul BNR, precizând că aceste informaţii au mai fost transmise şi în luna august 2017.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, miercuri, că există posibilitatea acţionării în judecată a Băncii Naţionale pentru ca Arenele BNR să revină la Ministerul Sportului, existând suspiciuni că Arenele nu au ajuns în mod legal în proprietatea băncii centrale. Întrebat dacă există posibilitatea unui proces, Ion Ţiriac a răspuns: „Am ajuns la concluzia să-i dăm în judecată după ce am calculat luni de zile cum s-a vândut această bază, cum a ajuns la dumnealor această bază, ce-au făcut cu ea şi vreau să văd dacă cineva poate să judece normal. După părerea multor legişti, această bază nu s-a vândut corect, nu s-a vândut la un preţ real”.

Ion Țiriac vrea să dea în judecată BNR. "Îi fac o ofertă publică domnului Isărescu"

Omul de afaceri Ion Țiriac este dispus să dea în judecată Banca Națională dacă nu ajunge la o înțelegere cu Mugur Isărescu pe tema Arenele BNR.

Omul de afaceri Ion Țiriac a venit în Senat, la Comisia Economică, unde s-a discutat despre Arenele BNR, cele care acum sunt închise în lipsa avizului ISU.

Țiriac a explicat că Banca Naţională, proprietar al Arenelor BNR, nu se poate ocupa corespunzător de complexul sportiv şi nici nu îşi îndeplineşte principala obligaţie contractuală şi anume organizarea şi sponsorizarea de competiţii la standarde naţionale şi internaţionale.

”Nici nu ştiu de ce am venit astăzi aici, cred că am venit degeaba, dar mă bucur că măcar dumneavoastră ne ascultaţi, că nu ne ascultă nimeni de 20-30 de ani. Eu îi fac o ofertă publică domnului Isărescu, Băncii Naţionale şi vreau să cumpăr Arenele BNR. Îi dau de două ori, de patri ori, de 10 ori”, a explicat Ion Țiriac, care a completat că în cazul în care nu va putea să cumpere Arenele BNR va căuta prin acte şi va acţiona BNR-ul în judecată, potrivit Capital.ro.

Guvernatorul BNR cere 35 de milioane de euro pentru ca baza sportivă Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului şi Sportului, în contextul în care în 1991 a trecut în proprietatea băncii contra sumei de 233.000 de dolari.

Mai multe aici. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT