Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gigi Becali, desfiinţat în Washington Post: "Un guraliv respingător"

Monday, 28 April 2014, 23:02 Sursă: REALITATEA.NET

George Becali, scrie blogul Washington Post, este unul dintre cei mai bogaţi români, fost cioban transformat în mogul imobiliar, care şi-a câştigat averea în timpul haosului care a dominat tranziţia postcomunistă.

Articolul menţionează că Becali se află în închisoare în prezent şisubliniază că acesta este controversat şi din alte motive: retorica sa homofobă, misogină şi rasistă.

"Un creştin-ortodox devotat, Becali ţine în casă opere de artă în care îl înfăţişează în rolul lui Iisus sau al apostolilor şi al sfinţilor. Religiozitatea aceasta a generat comentarii extreme. În 2012, Becali a reacţionat cu furie la prezenţa (cântăreţei) Lady gaga în România şi a numit-o", scrie blogul Washington Post.

Jurnalistii americani cred că mai neplăcute sunt opiniile sale pe tema homosexualităţii şi menţionează mai multe momente: interzicerea cântecelor formaţiei Queen pe stadionul Stelei sau blocarea achiziţiei unui jucător Bulgar din cauza zvonurilor că ar fi homosexual.

"Acest comportament a atras cenzură, dar nu i-a diminuat popularitatea în tândul unui segment al populaţiei României. Becali, asemenea lui Silvio Berlusconi (dar mai extrem) este un populist carismatic, care şi-a folosit averea pentru a câştiga susţinerea unei baze conservatoare. Unii critici văd în retorica lui Becali referiri la Garda de Fier, mişcarea fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial", mai scrie Washington Post.

Jurnaliştii mintesc şi de comentariile lui Becali privind infiltrarea evreilor în politica din România şi spun că finanţatorul Stelei ar fi concediat un antrenor turc pentru că era "prea musulman".

"A spus că femeile nu mai au valoare după ce nasc. A catalogat un prezentator de origine africană drept. Este acuzat că face comentarii rasiste la adresa romilor şi chiar a etnicilor maghiari din România. Şi, în vreme ce nu duce lipsă de critici şi opozanţi, există şanse ca Becali să iasă nevătămat din închisoare, încă patron al Stelei Bucureşti şi unul dintre cei mai respingători guralivi din lume", mai scriu jurnaliştii americani.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT