Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fost sportiv român, arestat! Mandatul, emis de Procuratura din Viena

Wednesday, 06 July 2016, 23:01 Sursă: REALITATEA.NET

Procuratura Viena a emis în 13 iunie 2016, pe numele lui Andrei Buda, fost luptător de Local Kombat, şi „certat” în mai multe rânduri cu legea, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul acestui stat. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a sesizat instanţa despre faptul că pe numele fostului luptător există emis de către autorităţile din Austria un mandat european de arestare.

Mai departe, Curtea de Apel Timişoara a admis sesizarea procurorilor astfel că Andrei Buda a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit presei locale. Acesta va executa mandatul de arestare emis de Procuratura Viena şi, în cazul în care va fi condamnat la închisoare cu executare, îşi va săvârşi pedeapsa în România.

În anul 2010, Andrei Buda a fost condamnat de către Tribunalul Arad la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de şantaj. În primăvara anului 2010, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad ajungeau tot mai multe plângeri împotriva fostului luptător de Local Kombat, aşa că procurorii au început cercetările. Aşa s-a descoperit că, în perioada august 2009 – martie 2010, Andrei Buda a primit mai multe sume de bani de la persoane pe care le şantaja, ameninţându-le cu bătaia sau chiar cu moartea, mai precizează sursa locală.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT