Formula 1. Schimbări importante în Marele Circ. Se întâmplă începând cu Marele Premiu al Chinei

Tuesday, 12 April 2016, 10:32 Sursă: REALITATEA.NET

FIA a precizat, într-un comunicat dat publicității luni, că membrii Consiliului Mondial al sportului cu motor au votat în favoarea acestei modificări, care va fi aplicată la toate cursele rămase de disputat până la finalul acestui sezon, conform Agerpres.

"Formatul, prin care cele mai lente șase mașini sunt eliminate la finalul primelor două sesiuni de calificare, înaintea ultimei sesiuni în care 10 mașini se luptă pentru pole position, va reveni în acest weekend, la Marele Premiu al Chinei", anunță FIA.

Forul automobilistic mondial a deschis să modifice formatul calificărilor în urma criticilor venite din partea suporterilor, dar și a piloților și echipelor, după primele două Mari Premii ale sezonului, desfășurate în Australia și Bahrein.

Președintele FIA, Jean Todt, și reprezentantul deținătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, au respins inițial o eventuală revenire a formatului calificărilor din 2015, însă au dat înapoi după ce echipele și-au manifestat în bloc opoziția față de o soluție de compromis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT