Formula 1. Ce a spus Bernie Ecclestone despre femeile ce concurează în Marele Circ. A fost misogin?

Wednesday, 20 April 2016, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Bernie Ecclestone a participat la o conferinţă despre advertising, alături de Sir Martin Sorrell, om de afaceri şi director în cadrul Formula One, potrivit agenţiei Mediafax.

Bernie Ecclestone a mai declarat că preşedintele rus Vladimir Putin "ar trebui să conducă Europa" şi şi-a exprimat susţinerea pentru Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA.

Totodată, englezul în vârstă de 85 de ani susţine că imigranţii nu au adus o contribuţie substanţială la economia Marii Britanii. Lewis Hamilton, triplu campion mondial de Formula 1, este nepotul unor imigranţi care au venit în Marea Britanie din Grenada, o ţară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor, notează BBC.

Nu este pentru prima dată când Ecclestone provoacă o controversă în lumea sportului şi nu numai. În 2009, el l-a lăudat pe Adolf Hitler, pentru faptul că "a fost un om capabil să facă lucrurile cum trebuie".

Remarcile şefului Formula 1 au declanşat numeroase reacţii, iar Ecclestone este acuzat de discriminare. Femeia pilot Pippa Mann, din Marea Britanie, care a concurat la patru curse Indianapolis 500 şi a câştigat seriile US Indy Lights, a declarat pentru BBC: "Incredibil. O luăm de la început. Cineva ar trebui să-i reamintească domnului Ecclestone că IndyCar nu are servodirecţie şi suntem suficient de puternice pentru a conduce aceste monoposturi".

Susie Wolff a fost cea mai recentă femeie pilot care a avut o carieră în Formula 1. Scoţiana a început să lucreze pentru Williams în 2012, după ce a participat timp de şapte ani în campionatele German Touring Car. Ea a fost implicată timp de trei ani în teste şi proiecte de dezvoltare pentru Williams, participând totodată la patru sesiuni de antrenamente în sezoanele 2014 şi 2015. În 2012, Wolff a declarat că una dintre cele mai importante cauze ale lipsei de femei pilot în Formula 1 este faptul că tinerele nu au niciun model la care să aspire în acest sport.

Contactată de BBC, Wolff (33 de ani) a respins afirmaţiile potrivit cărora femeilor le lipseşte forţa fizică pentru a concura: "Avem cu 30% mai puţină musculatură, aşa că trebuie să muncim mai mult, dar asta nu înseamnă că femeile nu pot deveni suficient de puternice pentru a pilota un monopost de Formula 1".

Susie Wolff s-a retras din activitate în noiembrie 2015 şi a înfiinţat "Dare to be Different", o iniţiativă menită să crească numărul femeilor din sporturile cu motor.

Iată care au fost femeile pilot din istoria Formulei 1, potrivit BBC:

Maria Teresa de Filippis: 5 curse (1958-69), 3 start-uri - 0 puncte

Lella Lombardi: 17 curse (1974-76), 12 start-uri - 0.5 puncte

Divina Galica: 3 curse (1976 & 78), 0 start-uri (nu s-a calificat)

Desire Wilson: 1 cursă (1980), 0 start-uri (nu s-a calificat)

Giovanna Amati: 3 curse (1992), 0 start-uri (nu s-a calificat)


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT