Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Federaţia Romană de Fotbal a băgat pe toată lumea în ceaţă! Ce se va întâmpla de fapt cu Rapid?

Thursday, 28 July 2016, 18:00 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE Deşi Rapid are două zile pentru a face recurs, Dinamo a pus în vânzare biletele pentru meciul cu ACS Poli Timișoara, formație care ar urma să ia locul formației alb-vișinii, semn că oficialii din "Ștefan cel Mare" au fost deja informați cu cine vor juca, scrie Gsp.ro

Conform DigiSport, bănățenii au fost înștiințați doar verbal că vor juca pe prima scenă. Acum, atât ei, cât și Dinamo, au fost notificați în mod oficial că meciul va avea loc.

În acelaşi timp, președintele clubului Poli Timișoara, Ioan Miculaș, a confirmat pentru Digi Sport, că și echipa bănățeană e pregătită de disputarea meciului cu Dinamo. ”Așteptăm informarea scrisă, dar pentru noi nu e vreo problemă. Avem contractele jucătorilor depuse la LPF, vizele medicale la zi și tot ce mai ține de organizarea unui meci”, a spus oficialul bănățenilor.

Iată ce spune FRF:

''În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 70 din Statutul FRF, coroborat cu art. 4 pct. 4 și art. 38 pct. 1 prima cerință, teza finală, din ROAF, constată că SC FC Rapid SA îndeplinește condiția deținerii dreptului de participare în competițiile organizate de LPF'', se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.4

Comisia a admis, totodată, ''excepția lipsei dovezii calității de reprezentanți ai SC FC Rapid SA a domnilor avocați Tudor Chiuariu, Valentin Cocean si Dan Idita, invocată din oficiu de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Respinge cererile de intervenție accesorie formulate în interesul SC FC Rapid SA de către intervenienții SC Azuga Waters SRL, Moraru Valerii, Căprioriu Răzvan Alexandru și Ciobanu Paul-Vasile''.

''În baza dispozițiilor sentinței civile nr. 4266/13.06.2016, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 46406/3/2012 și ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunțării sentinței civile de mai sus, SC FC Rapid SA își păstrează personalitatea juridică pentru operațiunile lichidării, până la terminarea acesteia'', se mai arată în comunicat, care precizează că hotărârea este executorie pe plan intern și cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicare
Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise inițial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă.
Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

În locul formației Rapid ar putea evolua ACS Poli Timișoara, ultima echipă retrogradată din sezonul precedent. De altfel, Dinamo București a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, că va juca sâmbătă cu ACS Poli Timișoara în cadrul etapei a 2-a a Ligii I de fotbal, și nu cu Rapid București.

 

 
Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT