Elisabeta Lipă trage un semnal de alarmă! Sportul românesc, „ca un copil cu părinţii divorţaţi”

Tuesday, 11 December 2018, 17:25 Sursă: REALITATEA.NET

Gala Canotajului Românesc a fost organizată astăzi, fiind celebrate rezultatele canotorilor români la competițiile internaționale.

Canotajul românesc a obţinut în acest an 37 de medalii în competiţiile internaţionale, la toate categoriile, dintre care 17 de aur, cele mai multe din întreg sportul românesc.

Ne dorim ca bugetul să vină începând cu 1 ianuarie, pentru că e un an preolimpic. Suntem câteva federaţii olimpice pe umerii cărora apasă povara medaliilor olimpice, dar nu putem ajunge acolo dacă nu investiţi în noi. Ne dorim să fie consultaţi şi specialiştii federaţiilor în metodologia de stabilire a bugetelor. Trebuie să vă gândiţi ce doriţi de la noi, dacă doriţi medalii trebuie să investiţi şi în cluburi, nu numai în federaţii.

Performanţa are nevoie şi de sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Mie nu îmi place să alerg de la o instituţie la alta. Ştiţi cum suntem noi acum? Ca un copil cu părinţii divorţaţi, când se ceartă cu mama fuge la tata şi invers. Când nu găsim înţelegere la MTS, fugim la COSR şi invers. Eu nu sunt în contre cu nimeni, nu îmi risipesc energia fiind în contre cu miniştrii şi directorii din MTS„, a spus Elisabeta Lipă.

La eveniment au fost prezenți Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT