Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum au dispărut 300.000 de euro din fondul de rezervă și ce legătură are Ion Țiriac

Monday, 16 March 2020, 19:36 Sursă: Realitatea.net

"În vara anului trecut, Federația Română de Tenis, cu autonumitul președinte Ion Țiriac, a cerut de la Guvernul României 300.000 de euro din fondul de rezervă pentru organizarea unui turneu de tenis WTA București, turneu profesionsit. De fapt, o afacere personală. Nu este a statului român, nu este a Federației, este afacere personală. 300.000 de euro care au fost dați, au fost deblocați printr-o notă de fundamentare falsă semnată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Sportului, Bogdan Matei, și Ion Țiriac, solicitare care a fost aprobată și semnată de Viorica Dăncilă", a spus jurnalistul Mihai Rusu, într-o intervenție la Realitatea PLUS, în emisiunea "Jocuri de putere".

Potrivit jurnalistului, nu știe, în momentul de față, cum au fost folosiți acești bani. "Gaura" din fondul de rezervă a fost posibilă, însă, atenționează acesta, din cauza iresponsabilității PSD.

"300.000 de euro din fondul de rezervă al Guvernului care astăzi se văd cât de importanți ar fi... (în contextul crizei generate de coronavirus, n.r.) Câte vieți putem salva? Și s-au dus acești bani pentru o afacere, pentru o șușanea... Bani luați pe fals, nu se știe cum au fost folosiți, fără niciun fel de cont, în condițiile în care există un mare scandal în sportul românesc politizat, militarizat, dar mai ales la Federația Română de Tenis, cu gașca lui Ion Țiriac care a pierdut un nou proces la Curtea de Apel fiind ilegală și având o funcționare abuzivă. Deci întreaga Federație, ca model pentru sportul românesc, o iresponsabilitate a Guvernului PSD", a punctat jurnalistul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT