Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Ţopescu. Mesajul Peluzei Cătălin Hîldan după ce au înjurat FCSB pe momentul de reculegere

Wednesday, 16 May 2018, 18:38 Sursă: REALITATEA.NET

Peluza Cătălin Hîldan a oferit şi explicaţii.

"Cristian Ţopescu merita un moment cu adevărat de reculegere. Merita tăcerea noastră îndelungă, asemănătoare muţeniei pe care o trăiam pe vremea când ne ţinea cu sufletul la gură, prin frazele lui lungi şi bogate, la care nu puteai să adaugi nicio slovă şi din care nu puteai scoate niciun cuvânt. Iartă-ne, Maestre! Ai fost singurul care ne făcea să vedem în culori imaginile televizoarelor noastre alb-negru. Cuminţenia şi decenţa marelui comentator merita atitudinea noastră cuviincioasă şi cuminte”, se arată în comunicat.

Fanii lui Dinamo au prezentat şi explicaţiile: “Crainicul Stadionului Anghel Iordanescu anunţă momentul de reculegere. Jucătorii şi arbitrii sunt adunaţi la jumătatea terenului. Sunt aşezaţi în poziţia specfică momentului de reculegere. Peluza dinamovistă se opreşte din cântat în semn de respect pentru momentul de reculegere şi pentru regretatul Cristian Ţopescu. Este un moment de linişte deplină. După un timp arbitrul fluieră. Toată lumea percepe acel fluier ca fiind finalul momentului de reculegere. La toate momentele de reculegere la care am participat pe stadioane, arbitrul a fluierat o singură dată, doar pentru a marca sfârşitul acelui moment, începutul fiind marcat de anunţul crainicului. Suporterii dinamovişti, convinşi că momentul pios a fost încheiat, încep să aplaude, ca un semn al aprecierii faţă de marele comentator sportiv. Cineva care nu face parte din PCH (dar pe care ni-l asumăm ca suporter dinamovist) dă tonul unor scandări la adresa rivalilor. (Suporterii care la meciurile de acasă stau în zone diferite ale stadionului, la meciurile din deplasare sunt grupaţi în aceeaşi peluză). După câteva secunde, cei din peluză realizează greşeala şi scandările se opresc brusc. Este din nou linişte deplină. Arbitrul fluieră a doua oară şi toata lumea aplaudă în memoria lui Cristian Ţopescu”.

PCH menţionează că fanii nu ar fi trebuit să scandeze la adresa rivalilor, “după un moment de reculegere în memoria unui om care a fost legat profesional si afectiv de clubul din Ghencea”. “Este o greşeală pe care o regretăm profund. Filmarea momentului de reculegere a fost redifuzată şi postată la nesfârşit. Dar nu înainte de a fi trunchiat filmul. Aşa cum am spus, nu căutăm scuze, dar credem că e important să se cunoască realitatea faptelor. (…) Odihneşte-te în pace, Maestre! Şi iartă-ne tuturor necuviinţa şi lipsa de sportivitate!”.

 

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT