Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Centură onorifică pentru Hakamada, pugilist care a stat 48 de ani în închisoare condamnat la moarte

Sunday, 06 April 2014, 18:37 Sursă: Mediafax

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, i-a înmânat centura surorii lui Hakamada, duminică, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Tokyo. Pe centură a fost gravat portretul fostului sportiv.

Hakamada a fost internat în spital după ce a fost eliberat din închisoare. Iwao Hakamada se afla pe locul 6 la categoria pană în Japonia, cea mai bună clasare din cariera sa, iar în momentul în care se pregătea de o revenire în boxul profesionist, în 1966, el a fost acuzat că a jefuit şi a înjunghiat mortal patru membri ai unei familii şi că a incendiat casa acestora. Iniţial, Hakamada a spus că a comis faptele de care era acuzat, însă ulterior a mărturisit că a făcut acea confesiune după peste 200 de ore de interogatorii în condiţii inumane.

El a fost condamnat la moarte în primă instanţă în 1968, pedeapsă confirmată opt ani mai târziu în apel şi de către Curtea Supremă în 1980. Hakamada s-a luptat mereu pentru a obţine o rejudecare. În cele din urmă, la 27 martie 2014, un tribunal districtual a decis, după ce a constatat că anchetatorii au falsificat dovezile, ca fostul pugilist să fie eliberat imediat şi ca acest caz să fie rejudecat.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT