Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Candidatură surpriză la şefia FIFA

Saturday, 29 August 2015, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit BBC Sport, Valcke ar fi discutat cu cel puţin o un for regional şi o federaţie naţională pentru a vedea de ce susţinere ar beneficia în cazul în care ar candida. De asemenea, Jerome Valcke ar fi vorbit despre acest subiect cu mai mulţi oficiali FIFA. "Se pare că unii oficiali importanţi ai FIFA nu sunt atraşi de o astfel de idee şi l-au sfătuit să nu candideze", menţionează bbc.com, citat de Mediafax.ro.

Până în prezent, şi-au anunţat candidaturile preşedintele UEFA, francezul Michel Platini, sud-coreeanul Chung Mong-Joon, fostul fotbalist brazilian Zico, preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility, şi fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iunie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT