Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Becali riscă o sancțiune de la CNCD! "Nu este la prima abatere! Societatea trebuie să reacționeze"

Wednesday, 13 November 2019, 17:51 Sursă: REALITATEA.NET

Gigi Becali a fost amendat de mai multe ori de CNCD pentru declarații rasiste sau xenofobe.

O să pun în discuția colegiului director oportunitatea unei autosesizări. Legat de declarație, mi-aduc aminte de Steinhardt în ‘Jurnalul fericirii’, care spunea că nu înțelege acei oameni care confundă religia cu prostia.

Orice declarație de acest fel în campanie electorală sau crearea unui element de emoție influențează comportamente. Mai ales că vorbim despre o persoană care este formator de opinie, are o vizibilitate foarte mare. Foarte mulți în societate, mai ales tinerii, îl consideră un model.

Este adevărat că nu este la prima abatere (n.a. – Gigi Becali) și eu cred că societatea trebuie să reacționeze în primul rând și să ia poziție față de astfel de declarații. Nu este adevărat ce spune domnul Becali. Cu siguranță, se va lua în calcul faptul că domnul Becali nu este la prima declarație de acest fel.

Sunt multe prejudecăți în societate. Noi am dat un semn, dar și dacă mass-media ar da un semn și nu l-ar mai face atât de vizibil și ar lua atitudine în astfel de situații… plus că și domnul Becali are două fete, sunt niște lucruri pe care nu putem să le acceptăm. Dacă mass-media vor izola astfel de oameni și nu le va asigura vizibilitate, probabil că vor avea efect sancțiunile. Asta e cea mai bună sancțiune.

Până la urmă, eu nu am înțeles de ce domnul Becali a făcut astfel de declarație, pentru că dumnealui nu are dreptul la vot. Are o interdicție, de la condamnarea penală„, a spus Csaba Astalosz pentru realitateasportiva.net.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT