Avem aur balcanic. După 24 de ani, echipa României de Seniori a urcat pe prima treaptă a podiumului

Friday, 02 September 2016, 18:30 Sursă: REALITATEA.NET

Seniorii Ionel Bucur cu Cassius, Andy Candin cu Caruso, Norbert Schuman cu Belle de Jour și Radu Ilioi cu Quintender au avut o evoluție excelentă în competiție, terminând concursul cu doar 8 puncte de penalizare.

Pe locul al II-lea s-au clasat sportivii din Grecia (Grigoris Voglis cu Quelly Briquedalle, Panagiotis Koutsigiannis cu Daiuschka, Anna-Maria Papageorgiou cu Vania, Alexandros Fourlis cu Grandeur), cu 15 puncte penalizare, iar poziția a III-a a fost ocupată de Turcia (Oktay Sezek cu Siec Nectar des Roches, Can Ince cu Siec Silverado, Ugur Yllmaz cu Zoloma, Sencer Horasan cu Quick De Ste Hermelle), cu 17 puncte penalizare.

Și echipa de Tineret a câștigat astăzi medalie de argint, cu 34 de puncte penalizare. Echipa de Tineret formată din formată din Damian Cojocariu cu La Grande Z, Lisa Candin cu Lara Croft, Alexandra Mladin Brădișteanu cu Coopers Creek 5, Claudiu Floriștean cu Capable, Ștefan Leonte cu Bolandro sunt Vicecampioni Balcanici la Tineret.

La Tineret, aurul a fost adjudecat de echipa Greciei, cu 22 de puncte penalizare. Au evoluat în concurs: Loukas Papadopopolos cu Petrus des Roches, Nicolina Makarona cu Arc de Triomphe, Konstantinos Papathanassio cu Secret Prince, Aikaterini Laskaridis cu Charlotte 138 și Alexandria Kokkonis cu Oscar de Semilly.

Sportivii din Turcia au obținut locul al III-lea, cu 52 de puncte penalizare. Pentru Turcia au intrat în manej: Talya Afyoneri cu Wervelwind 4, Ece Kitis cu Cassitano, Derin Canozden cu Dy Hard, Aysen Ege Kunt cu Cadet, Sitare Bilen Tuncel cu Ws Celtic Glasgow și Nur Tuana Baktiroglu cu Genzorova.

„Sunt extrem de fericit pentru performanța pe care am obținut-o. Îi felicit pe seniori pentru felul în care au evoluat astăzi în concurs. Este meritul lor că după 24 de ani suntem din nou Campioni Balcanici pe Echipe, la Seniori. Și lotul de Tineret a fost la înălțime. Îi prețuim la fel de mult. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât această performanță a fost obținută acasă”, a declarat în deschiderea evenimentului Vlad Bontea, președintele Federației Ecvestre Române.

La Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România, participă 250 sportivi, din 8 țări balcanice. Dintre care 40 de sportivi români şi 50 de cai participă la toate cele şase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. Competiția are loc până duminică, la Clubul Regatul Cailor din Adunații Copăceni, aflat la 15 minute de București.

La Balcaniada organizată anul trecut în Grecia, la Porto Carras, sportivii români au obținut 8 medalii, dintre care una de aur, două de argint și cinci de bronz.

 

Programul Balcaniadei de Sărituri peste Obstacole

Joi s-au desfășurat probele de calificări la Amazoane, Tineret, Seniori, Copii și Juniori. Vineri au avut loc Finalele pe Echipe la Seniori, Tineret și Amazoane și calificări la Cai Tineri. Sâmbătă au loc finalele la Cai Tineri și pe Echipe, la Copii și Juniori. Duminică, când se vor desfășura Grand Prix-urile, vor fi stabiliți Campionii Balcanici la probele individuale.

Sambătă

9:00 Finala Cai Tineri

12:00 Finale echipe copii

17:00 Finala echipe juniori

 

Duminică

9:00 Grand Prix Amazoane

Grand Prix Copii

Grand Prix Junior

Grand Prix Tineret

Grand Prix Seniori

18:00 Festivitatea de premiere și ceremonia de închidere


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT