Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Val de proteste violente în Minneapolis. Vezi CARE au fost cauzele

Friday, 29 May 2020, 12:05 Sursă: Realitatea PLUS

Zone întregi din orașul Minneapolis au fost cuprinse de flăcări. Protestatarii au incendiat mașini și clădiri. Cu toate acestea, forțele de ordine au evitat să intervină în forță.

În haosul general s-au înregistrat și jafuri. Mai multe persoane au fost filmate în timp ce folosesc ciocane pentru a sparge casele de marcat. De data aceasta, polițiștii au acționat și au încercat ore în șir să-i oprească pe protestatarii furioși, care aruncau cu pietre. Oamenii nu s-au lăsat însă intimidați.

Drept urmare, cinci sute de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi, în cursrul diminețiide astăzi, pentru a restabili calmul în oraşul Minneapolis (nordul SUA), după o a treia noapte consecutivă de violenţe. Guvernatorul statului, Tim Walz, a semnat un decret joi după-amiază pentru a autoriza intervenţia Gărzii Naţionale.

Într-o declarație emoționantă, primarul a cerut încetarea violențelor și a făcut apel la calm. "Iubesc Minneapolis și cred că orașul nostru trebuie să fie mai bun decât a fost până acum. Trebuie să înfruntăm neajunsurile cu umiliță și speranță. Trebuie să restabilim pacea", a afirmat Jacob Frey, primarul orașului Minneapolis

Totul s-a întâmplat după ce un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, neînarmat, a murit, la începutul acestei săptămâni, la scurt timp după ce a fost încătușat de poliție. Un agent l-a ținut imobilizat, cu genunchiul pe gât, minute în șir, în pofida apelurilor bărbatului că nu putea să respire. Scena a fost filmată de o trecătoare şi a devenit virală în mediul online.

Cei patru ofiţeri ai poliţiei din Minneapolis implicaţi în reţinerea şi moartea bărbatului au fost concediaţi. Până în prezent nu se ştie dacă cei patru vor fi sau nu urmăriţi penal. 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SOCIAL
Alte articole din: SOCIAL