Zegrean, după adoptarea legii privind desființarea pensiilor speciale: „Chiar nimeni nu citește Constituția?”

Tuesday, 28 January 2020, 22:15 Sursă: Realitatea.NET

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR: ”Sunt mai multe probleme de constituționalitate în legea adoptată astăzi. Indemnizațiile pentru limită de vârstă ale parlamentarilor – acelea au fost adoptate prin statutul parlamentarilor. Legea privind privind statutul parlamentarilor se adoptă de cele două camere în ședință comună. Astăzi nu a fost ședință comună, deci nu se puteau atinge de acea lege, de exemplu. Chiar nimeni nu citește Constituția? Este text în Constituție care spune ce este de competența ședințelor comune, printre care statutul deputaților și senatorilor. Restul, pentru pensiile judecătorilor, nu doar CCR a spus că nu pot fi afectate.

A spus recent și Comisia de la Veneția. Îl atragi pe om să se facă judecător, îi dai lege să-l scoți la pensie la 90 de ani vechime și după aceea îi tai pensia. Păi ce predictibilitate este asta? Curtea Europeană a Drepturilor Omului tot timpul vorbește de faptul că legile trebuie să fie predicitibile. S-a încercat ceva similar în Ungaria și CEDO a spus că nu poți să afectezi statutul judecătorului pe care el l-a avut în vedere când s-a făcut judecător. Și-a făcut o proiecție de viață și are dreptul să i se respecte. Dar noi nu respectăm nici ce zice CEDO, nici ce zice Comisia de la Veneția, nici ce zice Curtea Europeană de Justiție, dar ne declarăm stat de drept. Mă mir de domnul de la USR, spune că legea e neconstituțională, atunci de ce au votat-o?”, a spus, Augustin Zegrean la Digi24. 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-29 05:03:42
Paine si circ in Romanica

Neamul de mamaligari prosti nu stiu sa citeasca iar cei care stiu sa citeasca nu stiu unde sa citeasca. Nimeni nu-i vrea destepti, sunt tinuti pe mamaliga si Fuckbook si e suficient. Ungurii ii iau la misto pe unde-i prind, tiganii rad de ei in hohote cand ii vad mamaligi proaste cu doua picioare mergand pe strada vinovati cu capetele in pamant. Astia sunt masa votanta, votacii mamaligari, manipulati la fiecare cuvant., fiecare vorba aruncata o musca si o zapaceste pana o ia dracu de nu mai intelege nimeni nimic si pe urma o dau pe tzuica si bere la pet pe acorduri de Salam Guta si alte maimute. Toata lumea-si bate joc de ei prin Europa si SUA, nu exista natie mai cretina decat mamaligarii romani cu diaspira cu tot.

2020-01-29 10:06:25
Pe când impozitarea celor in plată ?

Constituția ,mama mea si a judectorilor ,reglementează si nivelul de trai al pensionarului judecător., dle Presedinte ,ziceți CCR -ce vremuri- în decizia CCR nr873/2010 motiva : „Pe de altă parte, independența justiției include securitatea financiară a magistraților, care presupune și asigurarea unei garanții sociale, cum este pensia de serviciu a magistraților.”Acum ,că a scăzut nivelul de trei prin pensionare,ne astepiăm la intervenții în justiție de care se plânge dl Dragnea,sau la o scădere a nivelului de trai ,putin cam mare,al judecătorilor pensionari.Le recomand să intre in avocatură,dacă se pensioneazaAltfel,vor pierde rapid în greutate..Eu credeam că cerți ,dle presedite, impozitare pensiilor existente,raportându-mă nu la morală că la lege,care a permis iesirea la pensie cu o sumă mai mare ca salariu, nu mă raportez ,ci intreb , asa zice constituția ,nivelul de trai si jignirea poporului sunt valori constituționale ?

2020-01-29 10:10:55
Cetateanul

Pai judecatorii dau cu suspendare pentru 90% dintre ucigasii de pe strazi . Astia chiar au citit Constitutia ? Peste tot se circula agresiv, se forteaza trecerile, nu se mai semnalizeaza . Daca un ucigas din asta ucide in cele din urma, afirma senin la proces ca nu a vrut si judecatorul il crede, dupa ce ucigasul a condus agresiv ani, daca nu zeci de ani desi zilnic vezi familii dezmembrate, copii care raman orfani, fara sprijin parintesc, vaduve, oameni mutilati pe viata !!! Astia ar trebui sa primeasca pedeapsa maxima, nu mai au nici o scuza ! Mediul privat si nu numai se bucura de stabilitate absoluta ? Orice faci in viata iti asumi, nu astepti de la inaltimea unei functii ca altul sa asigure stabilitate, evoluezi deoadata cu societatea .

2020-01-29 10:29:23
johnneil

Oare cum or fi aparut sute de CLANURI INTERLOPE pe intrag cuprinsul tarii? O avea ceva-ceva amestec si magistratura in aceasta problema? Curat CONSTITUTIONAL. NU?

2020-01-29 11:56:20
Interlopii se pot detructura bre dar nu de DNA

Dl Johnneil magistrații judecă ce li se trimite de către procurori,dar,apropo de clanuri,astea ar trebui sa fie destructurate de politie nu de DICOT,care e ocupată cu dosarul dlui Drangea .Si cu pedepsa nu rezolvi ,trebuie altceva ,cârtițe,informaatori si opinia publică,ca sa prinzi interlopii

Alte articole din: POLITICĂ