Coronavirus - România: 53186 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victor Ponta, audiat în Dosarul Referendumului

Friday, 20 February 2015, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Victor Ponta va fi audiat în dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Prim-ministrul va fi chemat să dea explicaţii în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă.

Decizia s-a luat după ce Liviu Dragnea, trimis în judecată în acest caz, a solicitat ca Ponta să fie audiat.

"Dacă vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, trebuie să vorbim şi cu preşedintele partidului. Victor Ponta a făcut cereri la DNA să fie audiat ca martor. Mă declar complet nevinovat", spunea Liviu Dragnea, la începutul lunii februarie.

Şi vicepresedintele PSD Mircea Duşa va fi chemat să dea explicaţii în faţa judecătorilor, alături de 18 coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012, informează Ziare.com.

Magistraţii de la ÎCCJ au programat următorul termen în Dosarul Referendumului pentru data de 23 februarie, însă instanţa nu a decis momentan când îl va cita pe Victor Ponta.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru că şi-ar fi folosit autoritatea politică ca să strângă voturile necesare pentru demiterea preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ