Gafă a premierului. Vaticanul infirmă anunţul lui Dăncilă despre vizita Papei Francisc în România

Friday, 11 May 2018, 20:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viorica Dăncilă a anunţat că Papa Francisc va efectua o vizită oficială în România, în 2019. Pe de altă parte, comunicatul de presă emis de Vatican nu face vreo referire despre o vizită a Suveranului Pontif în România.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Francisc Doboş, a precizat că atunci când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României. Așadar, nu de Guvern. Prin urmare, este foarte posibil ca vizita Papei să nu fie stabilită. 

Redăm, în continuare, mesajul postat de Francisc Doboş, pe Facebook: 

"Vizita Papei în România. Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac pentru presă o precizare. Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită", a scris acesta, pe Facebook. 

Mai mult, nici în comunicatul de presă oficial, emis de Vatican, nu se precizează nimic despre vizita Papei Francisc. Nu vorbim de date exacte, nu se precizează nimic nici despre anul 2019, măcar. În document se mai menţionează că "au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun:

"Astăzi Sfântul Părinte Francisc a primit-o în audienţă pe E.S. Dna Viorica Dăncilă, Primul Ministru al României, care ulterior s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Card. Pietro Parolin, Secretar de Stat, însoţit de Excelenţa Sa Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relaţiile cu Statele.

În decursul discuţiilor cordiale s-au oprit asupra bunelor relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educației și a fost exprimată speranța că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri. Au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun.

În fine, au fost evocate unele perspective pentru viitorul proiectului european, asta și în vederea președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru din 2019", se arată în comunicatul de presă al Vaticanului, care poate fi citit în format original, aici.

 Care a fost reacţia Papei după ce a primit seminţele de ceapă de la Viorica Dăncilă

Reamitim că Guvernul a anunţat, că după primirea în audienţă la Sanctitatea Sa Papa Francisc, premierul Viorica Dăncilă a oferit mai multe cadouri Suveranului Pontif, printre care un stilou personalizat - inscripţionat cu numele Papei Francisc – modelul Poenari Majestic Blackwood, confecţionat, manual, din lemn, în România, la atelierele din Suceava.

De asemenea, şeful Executivului a mai oferit Sanctităţii Sale seminţe de legume şi plante din soiuri tradiţionale româneşti şi un puiet de măr Florina, pe care Suveranul Pontif să le sădească în propria sa grădină din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite seminţe primite şi de la înalţi oficiali ai altor state", informează Biroul de presă al Executivului.

Seminţele de legume şi plante dăruite de premierul Viorica Dăncilă au fost obţinute la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Acestea sunt de castravete amar Rodeo, castravete cu ţepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuştean Topaz şi busuioc violet Serafim.

La rândul său, liderul de la Palatul Victoria a primit în dar de la Papa Francisc trei cărţi, o medalie din bronz oficială, dedicată celui de-al V-lea an al Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc şi o placă sculptată în bronz realizată de artistul Guido Veroi, exprimând un mesaj de pace, solidaritate şi justiţie socială. Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019, a confirmat, pentru Antena 3, premierul Viorica Dăncilă.

"Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (...) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România", a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3. Aceasta a mai precizat că discuţiile cu Papa Francisc au durat 45 de minute.

Primele imagini cu Viorica Dăncilă la Vatican. Reacţia Papei Francisc, când a primit cadourile

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri