Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasile Dâncu, despre fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: Am rămas stupefiat

Wednesday, 14 September 2016, 21:20 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul a afirmat că ambasadorul SUA a dat dovadă de "naivitate" pentru că nu s-a gândit că ar putea fi o "jignire la adresa identităţii noastre naţionale".

"Cred că acest gest a fost o mică naivitate, politeţe exagerată, probabil Hans Klemm nu cunoaşte sensibilităţile noastre, nu este vorba de o exagerare, ci de o jignire la adresa identităţii naţionale. M-a suprins, am rămas stupefiat m-am gândit dacă nu este Photoshop. Cred că a fost mai degrabă o greşeală, un gest de politeţe exagerată", a  declarat Dîncu, la Prime Time News.

Dîncu a completat că situaţia este "mai degrabă un accident decât o atitudine" din partea lui Hans Klemm, având în vedere că el nu şi-a dat seama de "semnificaţia" pe care o are steagul.

Vasile Dîncu a adăugat că, în ceea ce priveşte politica minorităţilor, românii sunt "ireproşabili" şi de aceea a fost "surprins" de această această poză.

Reamintim că ambasadorul SUA la Bucureşti a avut o primă reacţie, după ce a fost publicată fotografia în care acesta ţinea steagul secuiesc, alături de oficiali locali maghiari din Covasna. Diplomatul american a precizat că a vrut doar să fie politicos şi a mai punctat că doar steagul României şi al SUA contează pentru el.

Ambasadorul a făcut o scurtă precizare în legătură cu fotografia care îl înfăţişa ţinând steagul secuiesc, în timpul unei vizite în Covasna. Fotografia a fost postată pe Facebook de primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

“Singurele steaguri care contează pentru mine sunt cele ale Americii şi României. Fotografia respectivă a fost făcută într-un context în care doar am vrut să fiu politicos. Parteneriatul strategic româno-american este acum mai puternic ca niciodată”, a spus Hans Klemm, potrivit gds.ro 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ