Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

USR se lasă greu! Vrea, din nou, plen la Senat, însă doar pentru dezbaterea inițiativei „Fără penali”, pentru „a nu fi perturbat şi de alte subiecte”

Thursday, 12 November 2020, 09:41 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a depus joi o solicitare pentru convocarea Biroului permanent, la ora 12,00, pentru a se decide organizarea unui plen în vederea adoptării iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”.

El a explicat, pentru Agerpres, că această iniţiativă trebuie să fie unicul punct al plenului, pentru „a nu fi perturbat şi de alte subiecte”.

„Acum este momentul când PSD şi PNL vor putea demonstra că sunt interesaţi cu adevărat ca „Fără Penali” să fie deblocată pentru 6 decembrie, participând la şedinţa de BP şi la plen”, se arată într-un comunicat al USR.

Şedinţa plenului Senatului de miercuri, pe a cărei ordine de zi era înscrisă această iniţiativă, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. 

Cei de la USR s-au plâns că ședința de plen era convocată doar online, motiv pentru care mulți senatori ai lor erau plecați pe teren. Președintele interimar la Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că niciun senator nu are motiv să absenteze, pentru că nu este vacanță parlamentară. 

Ședința trebuia să înceapă la ora 14.00 dar s-a decis să se mai aștepte ca și alți senatori să vină în sală. USR a acuzat că PSD și PNL au făcut o manevră pentru ca să nu existe voturile necesare adoptării inițiativei „Fără penali” și în aceste condiții USR nu a intrat în sală. Nici PNL nu a asigurat prezența. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ