UDMR vrea alegerea primarilor într-un singur tur. Bela: "Deja suntem aproape în campanie electorală"

Wednesday, 27 January 2016, 17:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu în mod categoric sunt pentru un singur tur de scrutin, împreună cu colegii mei din UDMR. Noi ne-am făcut analizele şi am ajuns la concluzia că nu e nevoie de o schimbare în acest sens. Am avut o perioadă când primarii s-au ales în două tururi de scrutin şi după aceea într-un singur tur de scrutin şi noi n-am văzut mari diferenţe", a spus Marko Bela.

Senatorul UDMR consideră că nu ar fi oportună schimbarea legii electorale, în contextul în care "deja suntem aproape în campanie electorală".

"Suntem spre sfârşitul lunii ianuarie şi în iunie vom avea alegerile locale şi încă vrem să schimbăm legea electorală, ceea ce nu este în ordine, după părerea mea. Şi am impresia că cei care contestă în acest moment soluţia existentă şi foarte mulţi dintre cei care apără soluţia deja inclusă în legea electorală se gândesc de foarte multe ori numai la interesele propriilor partide şi fac speculaţii în ce fel, prin ce modalitate ar avea mai mulţi primari şi ar avea câştig de cauză", a adăugat Marko Bela.

 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ