Traian Băsescu, audiat, astăzi, în dosarul de şantaj

Monday, 23 March 2015, 11:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul preşedinte Traian Băsescu este audiat, astăzi, în dosarul în care este acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea.

Scandalul dintre Traian Băsescu şi Gabriela Vrânceanu Firea a început după o declaraţie a fostului preşedinte, la Realitatea TV. Fostul şef de stat a spus: "Doamna Firea ar sta mai bine în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde este primar, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă".

TRAIAN BĂSESCU: Gabriela Firea e o șantajistă, Ponta, un procuror ratat

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus, pe 16 aprilie 2014, o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucura de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, însă contestația sa a fost respinsă de procurorul ierarhic superior. În motivarea procurorilor se arată că imunitatea președintelui îl scutea pe Traian Băsescu de orice fel de răspundere juridică pe perioada exercitării mandatului, pentru fapte săvârșite în această perioadă, cu excepția răspunderii politice, respectiv posibilitatea de a fi suspendat.

În 30 decembrie 2014, anchetatorii au redeschis dosarul.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri