Tensiuni între Carmen Dan și Dragnea din cauza desecretizării documentelor din 10 august

Sunday, 06 January 2019, 14:25, Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută din cauza deciziei ministerului de a desecretiza mare parte din documentele interne legate de acțiunea forțelor de ordine la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Ministrul Carmen Dan a amenințat cu demisia din funcție după tensionarea relațiilor cu Liviu Dragnea, potrivit surselor citate. Demisia nu a fost însă înregistrată la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

Ministrul Carmen Dan a declarat pentru G4Media.ro că ”nu am discutat niciodată cu președintele Liviu Dragnea despre acțiunea Ministerului de Interne la mitingul din 10 august și nu există tensiuni pe acest subiect. Nu mi-am depus demisia”.

Un pas uriaş a fost făcut în ancheta violenţelor din 10 august. Ministerul de Interne a de-secretizat aproape toate documentele care au legătură cu intervenţia forţelor de ordine în Piaţa Victoriei, la protestul diasporei. Potrivit unor surse, au fost de-clasificate şapte dintre cele opt acte esenţiale pentru investigaţia de la Parchetul General. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea a avut cu patru zile înainte de protest scenariul diversiunilor, spun surse din MAI, citate de Revista 22. Un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, spun surse din Jandarmerie. Cel care ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate ar fi fostul un sepepist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat.

Dragnea a fost audiat, vineri 14 septembrie, la Parchetul General, Sectia Militara, in dosarul violentelor din 10 august.