Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, AUDIAT în calitate de suspect într-un dosar în care ar fi acuzat de abuz în serviciu

Tuesday, 21 January 2020, 09:56 Sursă: Realitatea.NET

Parchetul General a demarat o cercetare pentru abuz în serviciu după ce parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deși în 2015 justiția a decis definitiv că a încălcat legea incompatibilităților și ar fi trebuit să își piardă funcția.

În calitate de președintele al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi dat curs unei solicitări venite din partea Agenției Naționale de Integritate, însă demersul privind audierea sa nu ține cont de Regulamentul Senatului. De fapt, nu datorită președintelui Senatului a rămas în funcție senatorul PSD.

"A trebuit să luam act de scrisoarea Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care ni se transmite un raport de evaluare prin s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către dl. senator Marciu Ovidiu Cristian Dan. Acest raport a fost înaintat Comisiei juridice, care a primit termen de două săptămâni să ne prezinte un punct de vedere pentru a şti cum procedăm mai departe", spunea Călin Popescu Tăriceanu la momentul scandalului. Nici până astăzi nu a fost întocmit referatul care trebuia trimis către plenul Senatului. Ca urmare, Tăriceanu nu putea să dispună încetarea mandatului de senator pentru Cristian Marciu în lipsa unui referat. 

Așadar, Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat în calitate de suspect la finalul lunii ianuarie 2020, potrivit DCnews.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ