Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, acuzații la adresa experților Comisiei de la Veneția

Tuesday, 23 October 2018, 21:57 Sursă: REALITATEA.NET

"Comisia de la Veneţia recomandă revizuirea Constituţiei. Aici e un paradox. În 1991 Comisia de la Veneţia a primit şi şi-a dat avizul pe acele modificări. Deci Constituţia în 1991 şi în 2003 era bună, astăzi nu mai e bună şi trebuie revizuită", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară, la Digi 24.

Despre recomandările Comisiei de la Veneţia care impun o revizuire a Constituţiei, preşedintele Comisiei pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a spus, marţi, că acestea vor fi avute în vedere în momentul în care un astfel de demers va fi iniţiat.

Referitor la Codul Penal şi Codul de Procedura Penală, Iordache spune că experţii Comisiei de la Veneţia recomandă reevaluarea soluţiilor legislative adoptate, în acord cu respectarea strictă a deciziilor Curţii Constituţionale.

Deputatul PSD a adăugat, în comunicatul de presă transmis de Camera Deputaţilor, că experţii Comisiei de la Veneţia au fost induşi în eroare de către unii reprezentanţi ai autorităţilor române cu care s-au întâlnit, menţionând în acest sens criticile lui Klaus Iohannis, ale procurorului general, Augustin Lazăr, a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Comisia de la Veneţia a exprimat preocupare, în avizul adoptat vineri, privind proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, subliniind că modificările afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal şi acţiunile anticorupţie.

Conform avizului adoptat vineri, Comisia de la Veneţia "exprimă preocupare că multe dintre proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal în combaterea infracţiunilor de corupţie, a infracţiunilor violente şi a criminalităţii organizate".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ